Računalništvo, telefonija
26.06.2008 07:57

Deli z drugimi:

Share

Nova tehnologija barvnega tiska

Nizozemsko podjetje Océ je objavilo prihod povsem nove tehnologije tiskanja imenovane Océ CrystalPoint. Prvi izdelek, ki ga odlikuje nova Océ tehnologija in je bil predstavljen na isti dan kot tehnologija, je tiskalnik Océ ColorWave 600.

Najboljša kombinacija tonerskega in inkjet tiskanja

Nova Océ tehnologija poimenovana Océ CrystalPoint spreminja dosedanji postopek širokoformatnega tiska tako, da združuje najboljše kar imata ponuditi klasično tonersko in inkjet tiskanje. Pri postopku, ki ga prinaša nova tehnologija Océ CrystalPoint se toner poimenovan Océ TonerPearls, ki je v obliki kroglic, pretvori v gel. Tiskalna enota inicira (brizga) gel na medij, kjer nato kristalizira. Rezultat so visokokakovostne tiskovine z izjemno natančnim pozicioniranjem pik.

Barvno in črnobelo tiskanje na navaden cenejši papir

Prvi tiskalni sistem s tehnologijo Océ CrystalPoint je tiskalnik Océ ColorWave 600. Tiskalnik Océ ColorWave 600 svojim uporabnikom omogoča kvalitetno barvno in črnobelo tiskanje na cenejši nepremazni papir kakor tudi na recikliran papir. Pri večini barvnih širokoformatnih tiskalnikov ste morali do sedaj uporabiti posebne premazne papirje z zanj izdelanimi barvnimi profile. S tiskalnikom Océ ColorWave 600 lahko v pol minute natisnete cel format A0 (en kvadratni meter), kar uporabnikom takega širokoformatnega tiskalnega sistema omogoča tiskanje, ki je vsaj dvakrat hitrejše kot pri konkurenčnih tiskalnikih, ki uporabljajo običajno inkjet tehnologijo. Tiskovine se sušijo sproti in hitro in jih lahko takoj uporabite.


Poleg tega, zahvaljujoč produktivnosti in kakovosti tiskanja, sedaj ne prihaja več do tako očitne razlike v času tiskanja med barvnimi in črnobelimi tiskovinami. Kakovost barvnih tiskovin tako omogoča hitrejšo in še cenejšo realizacijo projektov na področju gradbeništva in inženiringa.

“Sprostitev vala inovacij”

“Predstavitev Océ CrystalPoint tehnologije pomeni nov val sprememb, ki bodo pomembno vplivale na prihodnost industrije širokoformatnih tiskalnikov”, tako pravi Rokus van Iperen, predsednik uprave korporacije Océ. “Mi bomo omogočili visokokakovosten barvni tisk tudi na navadnem ali recikliranem papirju. To prelomno tehnologijo razvijamo že od sredine devetdesetih let. V razvoj te tehnologije je Océ vložil približno 150 milijonov evrov in pričakuje, da bo v naslednjih 15 do 20 letih postala osnova za razvoj novih generacij Océ barvnih tiskalnih sistemov. Tehnologija Océ CrystalPoint za naše podjetje predstavlja glavni mejnik v segmentu trga, ki ga obvladujemo že od 20. let prejšnjega stoletja. Izbrane stranke testirajo produkt že od marca 2008. Na osnovi teh testnih postavitev je povpraševanje že sedaj zelo veliko. ”

“Spodbuda za celotno panogo”

Tim Green, vodja področja za širokoformatni tisk pri InfoTrendu meni, da je Océ CrystalPoint popolnoma nova vrsta tehnologije, namenjena dinamičnim tržiščem digitalnega tiska tako v segmentu širokoformatnega tiska tehnične dokumentacije kot v segmentu širokoformatnega tiska grafik. Ker je ta nova Océ platforma zasnovana tako, da znatno znižuje celotne stroške obratovanja, zmanjšuje škodljiv vpliv na okolje in izboljšuje produktivnost in delovni proces, ocenjujemo, da bo imela pomemben in spodbuden vpliv na nadaljni razvoj industrije širokoformatnih tiskalnih sistemov.

Vpliv na industrijo širokoformatnih tiskalnih sistemov

Océ kot eden vodilnih proizvajalcev širokoformatnih sistemov za uporabo na področju arhitekture, inženiringa in gradbeništva, bo s tehnologijo Océ CrystalPoint odprl nove dodatne možnosti v tem razvijajočem se segmentu. Nova tehnologija Océ CrystalPoint bo svoje mesto našla tudi v reprografiki in v segmentu oglaševanja. To za Océ pomeni nov potencial rasti in novo povečanje svojega tržnega deleža na trgu širokoformatnih barvnih tiskalnih sistemov. V prvem četrtletju leta 2008 je delež prodaje barvnih tiskalnih sistemov v celotni prodaji širokoformatnih sistemov dosegel že 31% (lani v istem obdobju 25%). Vrednost celotnega trga teh tiskalnih sistemov znotraj segmenta širokoformatnega tiska je ocenjena na več kot 4.5 milijarde dolarjev.

Océ CrystalPoint tehnologija tudi v drugih vejah industrije

Tako kot na trgu tiskalnih sistemov za tiskanje tehnične dokumentacije, Océ pričakuje, da bo nova tehnologija uspešna tudi na drugih trgih širokoformatnega tiska. Océ je zato vzpostavil center aplikacij v tehničnem univerzitetnem središču v Eindhovenu na Nizozemskem. Océ tako sodeluje s podjetji v univerzitetnem središču in preizkuša številne proizvodne postopke za izboljšanje uporabe Océ CrystalPoint tehnologije.

Za dolgotrajno uporabo v vsakem okolju

Tiskovine narejene s tiskalniki iz serije Océ ColorWave so primerne za uporabo v pisarni ali na gradbišču. Hitro sušenje in vodoobstojnost tiskovin izvajalcem geodetskih storitev, ki uporabljajo katastrske načrte, omogočata nemoteno izvajanje projektov. Trgovcem na drobno, ki s svojo ponudbo nastopajo na množičnem trgu, omogočajo izredno hitro izdelavo visokokakovostnih barvnih plakatov za označevanje s cenami ali za uporabo v promocijske namene, s čimer lahko dodatno optimizirajo svoje prodajne možnosti.

Brez ozona, vonja in prahu

Tehnologija Océ CrystalPoint ima blag vpliv na okolje. Toner v obliki kroglic (perl), ki se pretvorijo v gel, ne izpušča ozona, vonjav in prahu. Tehnologija Océ CrystalPoint tako velja za tehnologijo z ultranizko količino emisij. Ker tehnologija omogoča gladko polsijajno tiskanje na nepremazan papir, zmanjšuje uporabo premazov za papir, ki imajo škodljiv vpliv na okolje.


Prijavi napako v članku