Računalništvo, telefonija
28.08.2008 12:54

Deli z drugimi:

Share

Nova storitev 1188++

Telekomova hčerinska družba Teledat bo septembra v svoji službi informacij 1188 poizkusno uvedla novost, ki bo omogočila avtomatsko vzpostavitev zveze z iskano številko.

Informacije 1188 so med uporabniki dobro znana storitev, namenjena iskanju informacij o telefonskih naročnikih vseh fiksnih, mobilnih in VoIP operaterjev v Sloveniji. Nadgradnja te znane storitve je nova storitev Informacije 1188++, ki omogoča poleg posredovanja želene številke tudi vzpostavitev klica s to številko. Klicatelji na Informacije 1188 morajo za uporabo storitve Informacije 1188++ le slediti navodilom in pritisniti tipko 1. Enomesečno preizkusno obdobje uporabe nove storitve bo potekalo v mesecu septembru 2008. V tem času bodo storitev Informacije 1188++ poizkusno uporabljali le naročniki Telekoma Slovenije. Vzpostavitev zveze v okviru storitve Informacije 1188++ je v poizkusnem obdobju možna le z naročniki Telekoma Slovenije, ki imajo svojo številko objavljeno v Telefonskem imeniku Slovenije. Uporaba nove storitve je v tem obdobju omejena na 5 minut in je brezplačna.

Novo storitev bodo ponudili tudi drugim operaterjem, ki se zanjo že zanimajo. Komercialni zagon nove storitve je načrtovan za konec leta. Cena nove storitve Informacije 1188++ bo takrat sestavljena iz cene za posredovano informacijo in cene običajnega telefonskega pogovora.


Prijavi napako v članku