Računalništvo, telefonija
08.08.2017 06:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova očala Google Glass končno naprodaj!

Nova večpredstavnostna očala Google Glass Enterprise Edition so bila deležna majhnih, a pomembnih izboljšav.
Nova večpredstavnostna očala Google Glass Enterprise Edition so bila deležna majhnih, a pomembnih izboljšav.

Kljub temu, da se komercialna raba večpredstavnostnih očal Google Glass ni najbolj prijela, je sedaj prišel trenutek, ko bo Google s svojimi očali lahko prodrl na področje poslovne, profesionalne rabe. Googlov poslovni partner Streye je namreč najavil razpoložljivost nove različice večpredstavnostnih očal, ki slišijo na ime Glass Enterprise Edition. Kot je iz imena razvidno gre tu za napravo, ki je bolj ali manj namenjena izključno poslovnemu trgu.

Za nakup novih večpredstavnostih očal podjetja Google je potrebno najprej skleniti naročnino s podjetjem Streye in sicer za njegov podjetniško storitev neposrednega prenosa. Poleg tega bo za nadvse zanimiva očala treba odšteti še dodatnih 1.550 evrov. Največja razlika med večpredstavnostmi očali Glass Enterprise Edition in prvo različico je v bateriji, saj novejša različica razpolaga z baterijo zmogljivosti 780 miliamper ur. Poleg tega razpolaga še z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov, Intelovim procesorjem Atom, hitrejšo brezžično povezavo Wi-Fi in bogato paleto vgrajenih senzorjev, vključno s sistemom GPS.

Pri novih večpredstavnostnih očalih Google Glass Enterprise Edition gre predvsem za to, da so ta nekoliko prenovljena različic prvega modela. Trenutno so ta namenjena poslovnim uporabnikom, kdaj pa bodo ta na voljo za običajne uporabnike pa trenutno še ni znano.


Prijavi napako v članku