Računalništvo, telefonija
02.09.2015 22:28
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova Moto 360

Pametna ročna ura Motorola Moto 360 razprodana v zgolj nekaj urah
Pametna ročna ura Motorola Moto 360 razprodana v zgolj nekaj urah

Motorola je predstavila težko pričakovano pametno uro Moto 360 druge generacije. Medtem, ko je prva bila na voljo v zgolj eni oblikovni izvedbi in omejenem izboru pasov, prinaša druga generacija veliko izbiro za personalizacijo izgleda. Pri podjetju zagotavljajo, da je na voljo več kot 300 različnih kombinacij barv, velikosti ohišja in izbire pasov.

Uporabnikom je nova Moto 360 na voljo v treh edicijah in dveh velikostih. Osnovna je na voljo tako moškim kot ženskam in ponuja premer zaslona 46mm ali 42mm. Tretji model je Moto 360 sport, ki je prilagojena za izvajanje športnih aktivnosti. Uporablja odpornejše materiale kot je plastika in s tem manj skrbi za uporabnika, da bi se ura poškodovala ob izvajanju športnih aktivnosti.

Oblikovno se Moto 360 drži že lansko leto začrtanih smernic. Namesto kvadratnega se uporabniku ponuja klasičen izgled okrogle ure. Temu so namenjene tudi možnosti prikaza časa in ostalih informacij. Ena izmed nastavitev spominja na klasične ure in s tem poudarja oblikovno usmerjenost Moto 360. Ura namreč ni tehnološki izdelek ampak modni in pri Motoroli to tudi ves čas poudarjajo.

Za razočaranje je poskrbel zaslon, ki se ob spodnji stranici predčasno konča in tako ne dotika roba ura. Tako imenovani efekt prazne gume, ki je pri predhodnem modelu požel veliko kritik, tako ostaja. Pri Motoroli zagotavljajo, da je to z namenom zagotavljanja kar najboljšega razmerja med zaslonom in ohišjem. Tako so med drugim na predelu, kjer bi se moral nahajati zaslon, umeščeni senzorji. Pri izbiri operacijskega sistema ni razlik. Moto 360 deluje na najnovejši različic Android Wear.

Vsi modeli Moto 360 imajo vgrajeni GPS sprejemnik, ki tako ponuja lažje merjenje gibanja in predvsem športnih aktivnosti. Novost predstavlja tudi baterija oziroma poraba. Pri podjetju obljubljajo, da naj bi večji model ure brez polnilca zdržal dva dni. Manjša različica, ki zaradi manjšega ohišja vsebuje manjšo baterijo, naj bi zdržala dan in pol. Cene se za opisane modele začnejo pri 270 EUR in se gibljejo vse do 390 EUR.


Prijavi napako v članku