Računalništvo, telefonija
22.05.2008 10:01
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov LG-jev mobilnik za manj zahtevne uporabnike

LG Mobile je s svojimi nedavnimi novostmi razveselil vse, ki od svojega mobilnega telefona pričakujejo sodobnost, zmogljivost in lepoto. Veliko uporabnikov, ki v svojem vsakdanjiku lahko pogreši okrepljeno zmogljivost in najbolj napredne funkcije sodobnih mobilnih omrežij, so se ob tem morda čutili zapostavljeni, toda napočil je tudi njihov trenutek.

Nov mobilni telefon LG KP235 je kot nalašč za uporabnike, ki želijo s svojim telefonom predvsem telefonirati, a se ob tem ne želijo odpovedati privlačni obliki, ki je velikokrat rezervirana le za modele najvišjega cenovnega razreda. Notranji zaslon ločljivosti 128 x 160 pikic in tipkovnico varuje preklopna zasnova, na zunanji strani pa je nekoliko manjši pomožni zaslon, ki je, enako kakor notranji, zmožen prikazati 65-tisoč barv. Natančnejši pogled razkrije, da ima LG-jev novinec tudi fotoaparat, s katerim bo še tako nepričakovani trenutek vendarle ostal trajno zabeležen. Ker pa telefon podpira tudi večpredstavna sporočila (MMS) je posnetke možno v nekaj sekundah prek povezave GPRS poslati kamor koli po svetu. Za povezljivost z drugimi napravami skrbi povezava Bluetooth v najhitrejši različici 2.0, za lažje načrtovanje časa pa vgrajeni rokovnik in koledar. Za tiste, ki bi le želeli več pa je zagotovo dobrodošla novica, da novi KP235 podpira programe napisane s programskim jezikom Java in nalaganje dodatnih vsebin, kot so melodije zvonjenja.

LG Mobile KP235 združuje več kot osnovno funkcionalnost, ugodno ceno ter premišljeno in privlačno obliko v vsega 81 gramih mase. Luč dneva je prvič zagledal na svetovnem kongresu mobilne telefonije v Barceloni februarja letos, manj kot tri mesece pozneje pa je že naprodaj v Sloveniji. Na voljo bo že prihodnji teden, njegova maloprodajna cena pa znaša 99,90 evrov.


Prijavi napako v članku