Računalništvo, telefonija
03.12.2012 20:17

Deli z drugimi:

Share

Nokia zavrača govorice o Android telefonu!

Nove Nokie še ne bodo podpirale Android operacijskega sistema.
Nove Nokie še ne bodo podpirale Android operacijskega sistema.

Namigovanja in teorije, da bo Nokia s svojimi telefoni presedlala na Android sistem so v zraku že od časa, ko je podjetje začelo izgubljati trg s vse bolj zaostalimi, na symbian sistemu, osnovanimi telefoni.

Govorice niso ponehale tudi, ko se je Nokia zaprisegla Windows Phone operacijskemu sistemu, izredno pestre pa so postale, ko je Nokia objavila razpis za programskega inženirja – specialista za Linux sisteme. Nekateri so to videli kot prerokbo, da bo Nokia končno posegla po Windows konkurenčnemu operacijskemu sistemu Android.

Govorice je dokončno na Twitterju zanikal Doug Dawson, izvršni direktor podjetja, ki je zapisal, da je delovno mesto razpisano izključno zaradi podpore Nokia Here programu – Nokijini ustreznici googlovim mapam (Google maps).

Glede na močno sodelovanje Nokie z Microsoftom, od katerega imata obe podjetji korist (Microsoft plačuje Nokiji zato, da ta vgrajuje njihov operacijski sistem v telefone, Microsoft pa nato zasluži na prodaji programov in licenčninah na svoji Live tržnici), v prihodnosti torej ni za pričakovati kakršnekoli spremembe lojalnosti Nokijinih mobilnih telefonov.


Prijavi napako v članku