Računalništvo, telefonija
20.08.2017 10:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo Switch se prodaja bolje od konzol PS4 in Xbox One

Nintendo Switch se prodaja bolje od konzol PS4 in Xbox One
Nintendo Switch se prodaja bolje od konzol PS4 in Xbox One

NPD Group je objavila julijsko poročilo, ki kaže, da je Nintendo Switch najbolje prodajana konzola meseca v Združenih državah Amerike. Mat Piscatella, analitike NPD-ja, ugotavlja, da je bil uspeh konzole Nintendo Switch v veliki meri odvisen od novih enot, ki so prišle v kanale maloprodaje, prav tako pa je velik vpliv imel izid najbolj prodajane igre Splatoon 2, ki je v juliju dosegla izjemne številke.

Kljub uspehu Nintendove konzole je gledano v celoti, torej v letu do današnjega dne, najbolje prodajana konzola še vedno PlayStation 4, ki kot kaže še vedno najbolj optimalno zadovoljuje uporabnike. V juliju 2017 se je v ZDA prodaja strojne opreme dvignila za 29% napram juliju 2016. Tukaj moramo prišteti podatek, da je Nintendo Switch šele v zadnjih nekaj mesecih močno pridobil na popularnosti. Skupno govorimo o vrednosti 182 milijonov dolarjev, kar je več kot so napovedovali analitiki. Piscattela pravi, da je rast prodaje strojne opreme v največji meri takšna zaradi rasti konzol Nintendo Switch in PS4. V poročilu NPD-ja ni bilo ne duha ne sluha o konzoli Xbox One. Razlogi bi lahko bili različni, vendar Piscattela ni želel komentirati stanja Xbox konzole.

Do julija je prodaja strojne opreme zrasla za 20% na letni ravni. Prodane je bilo za 1.6 milijarde dolarjev, kar je spet veliko več kot so kazale napovedi analitikov. Piscatella znova poudarja, da je največji doprinos k izpostavljeni rasti prinesla prodaja Nintendove konzole.

NPD-jevo poročilo med drugim pokriva tudi področje dodatkov in iger. Dotična kategorija je zrasla za 9% in je dosegla skupno vrednost 129 milijonov dolarjev. Piscatella sicer stanja izven ZDA ni komentiral, prav tako rezultati niso vključeni v poročilo, vendar je v nedavni izjavi dejal, da Nintendo počasi prodira na trge širom sveta, kar bi znalo biti nevarno za konzole kot sta Xbox One in PS4.


Prijavi napako v članku