Računalništvo, telefonija
05.01.2017 13:44
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni šal z vgrajenim filtrom zraka

Pametni šal Wair uporabnika preko mobilne aplikacije obvešča o kakovosti zraka.
Pametni šal Wair uporabnika preko mobilne aplikacije obvešča o kakovosti zraka.

Francosko zagonsko podjetje Caroline je predstavilo nadvse zanimiv izdelek, ki bo nedvomno razveselil mlade, saj je nekakšna mešanica med sodobno modo in tehnologijo. Gre za pametni šal, opremljen z dihalno masko, ki filtrira delce, ki onesnažujejo zrak in so lahko nevarni za zdravje ljudi. Tu je seveda na voljo še priročna mobilna aplikacija, ki ki je na voljo tako za mobilni operacijski sistem Android kot iOS.

Pametni šal Wair uporabnika preko mobilne aplikacije obvešča o tem, kakšna je kakovost zraka. Če je stopnja onesnaženosti zraka nad dovoljenimi vrednostmi, o tem seveda takoj obvesti uporabnika. Ker gre tu za modni dodatek, pametni šal ni videti strašljiv, uporabniki pa so povsem zaščiteni pred škodljivimi delci. Ker gre za pametno napravo, ta potrebuje električno energijo, na srečo pa se pametni šal polni poreko microUSB vmesnika.

Pametni šal Wair je seveda tako kot druga oblačila mogoče oprati, vendar pod pogojem, da predhodno odstranite filter. Tega je potrebno redno menjati, pri čemer je frekvenca bolj kot ne odvisna od stopnje onesnaženosti zraka in pogostosti uporabe. Najboljša novica pa je, da bo pametni šal Wair mogoče kupiti še letos, pri čemer bosta cena in dobavljivost znana še pred letošnjim poletjem.


Prijavi napako v članku