Računalništvo, telefonija
11.02.2005 11:53

Deli z drugimi:

Share

NetworksDefender uspešen v svetu

TrendNET je v začetku letošnjega leta s sklepno turnejo in izobraževanji partnerjev v deželah Bližnjega Vzhoda in Pakistana zaključil dvoletne napore za osvajanje teh trgov. Varnostne naprave NetworksDefender so uspešno plasirali na teh trgih preko distributerjev in partnerjev iz regije. Poleg zmag na nekaj važnih razpisih za zveneče mednarodne firme in državne uprave je najbolj zanimiva perspektiva TrendNETa s produkti NetworksDefender, saj imajo na primer v Pakistanu za svojega partnerja kar prvega in največjega ponudnika ADSL-a, ki ima seveda na svojo infrastrukturo povezana praktično vsa pomembnejša podjetja v Karachiju (14 mio ljudi) in Lahoreu. Preko lastnikov pa bodo nastopali tudi na trgih Malezije, Indije in severne Afrike.

Drugi pomembni partner je “master Distributor” iz Dubaja, ki preko svojih lokalnih distributerjev in lastnikov (Telekom Grčija) pokriva Bližnji vzhod, celo Afriko in celo Grčijo in Srbijo (lastnik Telekoma Srbije je Telekom Grčije), ki je lastnik tudi TrendNETovega partnerja iz Dubaja.

Ostali distributerji v regiji pokrivajo posamezne skupine držav. Zelo uspešno je TrendNET torej po teh sklenjenih poslih zastopan v vseh državah od Srbije, preko Grčije in celotne Afrike pa Arabskega polotoka preko Pakistana in Indije do Malezije. Ker je njihova produktna linija tehnično zelo zanimiva in izdelana v Evropi, imajo konkurenčne prednosti tudi proti največjim svetovnim proizvajalcem, zato pričakovanja o drugem tržnem deležu na primer v Pakistanu do konca leta niso nerealne.

Na splošno pa TrendNET zaradi uspešne širitve v svet pripravlja tudi nekaj novosti, ki jih bodo plasirali tudi na domačih trgih. Linijo NetworksDefender dopolnjujejo z napravami za manjša podjetja in z vstopnim modelom za male uporabnike, kjer bodo prav tako ponudili celovite varnostne sistem skpaj z zaščito pred virusi in SPAMom ter celotno povezljivostjo (VPN) in kvaliteto storitev (QoS).


Prijavi napako v članku