Računalništvo, telefonija
16.04.2018 07:45

Deli z drugimi:

Share

Navidezna resničnost v nahrbtniku!

Prenosni namizni računalnik Omen X P1000 podjetja HP navdušuje v vseh pogledih!
Prenosni namizni računalnik Omen X P1000 podjetja HP navdušuje v vseh pogledih!

Verjetno je že vsem bolj ali manj jasno, da bo letošnje leto postalo leto navidezne resničnosti, saj se na trgu pojavljajo napredni izdelki vseh pomembnejših tehnoloških podjetij. Ker pa večina rešitev za navidezno resničnost za delovanje potrebuje računalnik, so se vodilna podjetja na tem področju odločila za pripravo računalniških sistemov, ki jih bomo lahko enostavneje prenašali naokrog. Gre za nadvse zmogljive računalniške sisteme, ki si jih bomo lahko nadeli kot nahrbtnike, kar bo seveda zagotovilo popolno svobodo pri gibanju in uporabi izdelkov za navidezno resničnost.

Pri tem pa nedvomno izstopa novi računalniški sistem Omen X P1000 podjetja HP, saj za slabih 3.800 evrov ponuja zdaleč najboljšo uporabniško izkušnjo na področju navidezne resničnosti. Novost je naprodaj na evropskih trgih in sicer tudi preko spletnega portala Amazon, kar pomeni, da jo bi lahko naročili tudi k nam. Za ta denar pa bomo kupili računalnik, ki ga lahko nosimo kot običajni nahrbtnik, opremljen pa je z Intelovim procesorjem Intel Core i7 s procesorskimi sredicami družine Kaby Lake (model 7820HK) z največjo delovno frekvenco 3,9 gigahercev, grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1080 za osebne računalnike, s kar 16 gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4 in pogonom Solid State kapacitete enega terabajta. Ker celoten računalnik tehta zgolj tri kilograme in ker je opremljen s praktičnimi pasovi, ga lahko brez težav prenašamo naokoli.

Za kompaktni in prenosni namizni računalnik Omen X P1000 podjetja HP je seveda na voljo tudi praktičen podstavek. Ta omogoča, da novost uporabljamo v vlogi klasične delovne postaje.


Prijavi napako v članku