Računalništvo, telefonija
10.04.2012 13:44
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi 3D tiskalnik čokolade na svetu!

Tiskalnik Choc Creator Version 1 nam bo omogočil, da bomo lahko tiskali čokolade po lastnem okusu in obliki.
Tiskalnik Choc Creator Version 1 nam bo omogočil, da bomo lahko tiskali čokolade po lastnem okusu in obliki.

Tridimenzionalni tiskalniki

omogočajo izdelavo fizičnega modela izdelka na osnovi računalniškega modela, pripravljenega s poljubno 3D CAD programsko opremo. Tiskalnik 3D model izdela na način, da ga razdeli na sloje in ga izdela sloj po sloju. To pomeni, da sprva natisne dvodimenzionalno sliko, nato pa začne nanašati plast na plast, dokler ne nastane tridimenzionalni model.

Raziskovalci z britanske univerze University of Brunel so uporabnost 3D tiskalnikov razširili še na kulinariko. Ti so namreč izdelali prvi komercialno dostopen 3D tiskalnik čokolade na svetu. Naprava bo ljubiteljem čokolade omogočila, da bodo lahko tiskali čokolade po lastnem okusu in obliki. Uporaba 3D tiskalnika čokolade naj bi bila nadvse enostavna. Tu bo namreč potrebno le narisati model, stopiti nekaj čokolade in z njo napolniti posebno injekcijo, ki je del tiskalnika. Tiskalnik nam bo nato čokolado natisnil v pičlih nekaj minutah.

Prvi komercialno dostopen 3D tiskalnik čokolade na svetu bo naprodaj na spletni prodajalni novih in rabljenih stvari eBay. Tiskalnik »Choc Creator Version 1« je že mogoče naročiti v predprodaji, in sicer na spletni strani http://goo.gl/yNjYl. Zanj je potrebno odšteti »le« preračunanih 3.022 evrov. Stroški dostave naprave v Slovenijo znašajo borih 30 evrov. Na spletni prodajalni eBay pa bodo trgovci za inovativni tiskalnik »Choc Creator Version 1« zahtevali preračunanih 3.510 evrov. Pri tem velja omeniti, da se je za imenitno napravo zanimalo že veliko trgovcev in proizvajalcev sladkarij ter posameznikov z vseh koncev sveta. Ste med njimi mogoče tudi vi?


Prijavi napako v članku