Računalništvo, telefonija
31.03.2014 09:10
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naprodaj prvi solarni prenosnik z 10-urno avtonomijo

Nadvse zanimiv solarni računalnik WeWi SOL je kljub energijski varčnosti dovolj zmogljiv za vsakdanja opravila.
Nadvse zanimiv solarni računalnik WeWi SOL je kljub energijski varčnosti dovolj zmogljiv za vsakdanja opravila.

Prenosni računalniki so izjemno uporaben delovni pripomoček, a ker jih pogosto uporabljamo na terenu, nam električna vtičnica ni vedno na dosegu. Zaradi tega je podjetje WeWi Telecommunications Company ponudilo v prodajo prenosnik s tržno oznako „SOL“, ki električno energijo, potrebno za delovaje, črpa neposredno iz sončne energije oziroma sončne svetlobe preko „vgrajenih“ sončnih celic. Z zgolj dvournim „polnjenjem“ na dnevni svetlobi lahko novost v povprečju brez prekinitev uporabljamo od osem do deset ur.

Nadvse zanimiv solarni računalnik WeWi SOL je kljub energijski varčnosti dovolj zmogljiv za vsakdanja opravila. Obsega namreč 2-jedrni Intelov procesor Atom D2500, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, trdi disk s 320 gigabajti prostora ter celo modem za povezovanje s hitrimi mobilnimi omrežji 4G/LTE. Za izris kakovostnih slik pa skrbi zaslon s 13,3-palčno (33,8-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Različica prenosnika SOL z oznako Marine pa je celo odporna na vodo.

Prenosniki SOL podjetja WeWi Telecommunications Company so že naprodaj onkraj luže. Osnovna različica novosti je vrednotena na preračunanih 255 evrov, od inačice odporne na vodo pa so se trgovci pripravljeni ločiti že za preračunanih 290 evrov.


Prijavi napako v članku