Računalništvo, telefonija
19.10.2016 09:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši fizični upravljavec gesel, ki ga lahko prenašamo naokoli

Z upravljavcem gesel Mooltipass Mini bodo naša gesla povsem varna pred nepridipravi!
Z upravljavcem gesel Mooltipass Mini bodo naša gesla povsem varna pred nepridipravi!

Gesla na svetovnem spletu uporabljamo za omejevanje dostopov do tistih storitev, ki niso namenjene širši javnosti. Ker mora biti dostop do različnih vsebin praviloma varovan z različnimi dostopnimi gesli, nam to pogosto povzroča veliko preglavic. Dodatno težavo tu predstavljajo kompleksna gesla, saj si jih težko zapomnimo. Nekateri uporabniki zaradi tega uporabljajo oblačne storitve za upravljanje z gesli, ki pa niso kaj preveč zanesljive, saj za dostop do njih še vedno potrebujemo geslo (le peščica uporablja dvonivojsko prijavo), hkrati pa je bilo doslej hekerskim napadom izpostavljenih kar nekaj tovrstnih ponudnikov.

Težave z varovanjem gesel je švicarske zanesenjake start-up podjetje spodbudilo k pripravi nadvse zanimivega fizičnega sistema za upravljanje gesel Mooltipass Mini. Novost je zlahka prepričala uporabnike spletnega portala Kickstarter, saj so inovatorji zanjo zbrali več kot preračunanih 63 tisoč evrov. To ne preseneča, saj gre za kompaktno napravo, ki jo lahko prenašamo na okrog, hkrati pa je dostop do gesel varovanj tako z dostopnim geslom kot pametno kartico. Novost je pričakovano združljiva z brskalnikom Google Chrome, to pomeni, da ta samodejno poskrbi za vnos našega uporabniškega imena in dostopnega gesla. To lahko seveda uporabljamo tudi v navezi z drugimi programi, vključno z mobilnimi.

Mooltipass Mini gesla pred razkritjem varuje s šifrirnim sistemom AES-256. Naprava na srečo ni pretirano draga, saj je vrednotena na preračunanih 63 evrov, prvi kupci pa bodo novost prejeli najkasneje konec januarja naslednjega leta. Kako se novost obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na povezavi bit.ly/Mooltipass-Mini-RN.


Prijavi napako v članku