Računalništvo, telefonija
18.08.2018 22:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše spletne strani za ženke, ki iščejo zmenke takšnih in drugačnih vrst

Najboljše spletne strani za ženke, ki iščejo zmenke takšnih in drugačnih vrst
Najboljše spletne strani za ženke, ki iščejo zmenke takšnih in drugačnih vrst

Splet zna za ženske biti precej krut svet, brskanje po spletnih straneh za zmenke pa je zgodba zase. Ne glede na vse spremembe v svetu so spletne zmenkarije nekaj povsem normalnega in vse več novodobnih parov svojo zgodbo začne s stavkom: “… in spoznala sva se na spletu”. Ste tudi vi vašega partnerja/ko našli preko spleta? Zelo bomo veseli kakšne zgodbe v komentarjih, kajti še vedno se nam zdi, da smo ljudje premalo odkriti glede tovrstnih zgodb.

Najti pravo spletno stran zase je milo rečeno hud izziv. Vsaka ženska ima glede iskanja pravega partnerja specifične kriterije. Nekatere iščejo zabavo, druge naslednje dolgoročno razmerje, spet tretje prvič preizkušajo spletne tovrstne spletne strani, medtem ko nekatere spadajo med izkušene uporabnice zmenkarskih spletnih strani. Za vas smo izbrali nekaj različnih spletnih strani za različne tipe zmenkov.

1. Najbolj stabilna in verodostojna spletna stra: Match

Zmenkarska spletna stran Match.com pomaga ljudem pri iskanju partnerjev od leta 1995. Match.com je ena najbolj zaupanja vrednih spletnih strani za iskanje zmenkov – s pravim razlogom. Dolga zgodovina spletne strani to postavlja med najbolj stabilne in verodostojne na trgu, pokriva pa kar 24 držav in 15 različnih jezikov.

Match.com je primerna spletna stran za različne tipe ljudi. Od tistih, ki iščejo klasičen zmenek, do tistih, ki iščejo resno razmerje na dolgi rok. Kljub temu, da dotična spletna stran spada med starejše, so v toku s časom in pred kratkim so dodali mobilno platformo z “zgodbami uporabnikov” kot lastnost poznamo pri Instagramu recimo.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • Match.com ni povsem brezplačna spletna stran. Brezplačno si lahko ustvarimo profil, potem pa moramo plačati za naročnino, da bi lahko pošiljali zasebna sporočila – približno $20;

 • Match med drugim ponuja lastnost Missed Connections, ki nam pokaže ljudi, ki pred kratkim bili v naši okolici.

2. Najboljša stran za ženske z visokomi standardi: EliteSingles

Ustanovljena leta 2008 ima sedaj že 13 milijonov članov. Elite Singles je stran namenjena ženskam, ki točno vedo kaj iščejo pri partnerju na dolgi rok. Ključna konkurenčna prednost te strani je inteligentni algoritem, ki išče idealne pare. EliteSingles uporabnikom ponuja potencialne partnerje glede na velikih pet osebnostnih lastnosti: ekstravertnost, sprejemljivost, vestnost, nevroticizem in odprtost.

EliteSingles uporabnikom pomaga, da karseda zožijo svoje iskalne filtre, ne glede na to, ali iščejo koga, ki je z njimi kompatibilen zaradi starosti, kariernih ambicij, demografskega okolja itd. Med drugim je na voljo posebna lastnost, ki izpostavi lokalne uporabnike, kar seveda olajša srečanja v živo.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • To je spletna stran za ljudi, ki iščejo resno razmerje. Če želite zgolj zabavo, potem EliteSingles ni ravno prava izbira;

 • EliteSIngles je bila ustanovljena kot profesionalna zmenkarska spletna stran;

 • ustvarimo si lahko profil, pogledamo naše povezave in prejemamo omejeno število brezplačnih sporočil;

 • spletna stran nudi tudi premium verzijo, ki nam dovoljuje neomejeno komunikacijo, pošiljanja fotografij in še kaj bi se našlo;

 • premium verzija nam prav tako omogoča dostop do mobilne aplikacije;

 • 12-mesečna naročnina je $31.95 na mesec, 6-mesečna je $44.95 in tri-mesečna je $59.95 na mesec.

3. Najboljša stran za samske mamice: Single Parent Match

Načrtovanje zmenkov je lahko še toliko težje, ko moramo skrbeti za otroke. Na tržišču obstaja kar nekaj strani, ki so posebej prilagojene samskim staršem, vendar je Single Parent Match najstarejša od teh in ima velik ugled. Medtem ko lahko na praktično vseh zmenkarskih spletnih straneh iščemo samske mamice in tudi moške samohranilce, je spletna stran Single Parent Match prav posebej narejena za samo tiste uporabnike, ki padejo v skupino samohranilcev. Spletna stran je zelo enostavna za uporabo in razumevanje, prav tako pa ustvarjalci redno skrbijo za varnost uporabnikov.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • Prijava na stran je brezplačna, lahko pa se odločimo za posebno naročnino “Gold membership“, ki nam omogoča pošiljanje sporočil;

 • uporabniki, ki nimajo zlate naročnine lahko vseeno komunicirajo s tistimi, ki imajo to naročnino;

 • cena zlate naročnine je $29.95 na mesec.

4. Najboljša stran za ultimativno predanost: eharmony

Eharmony deluje na principu ključnih osebnosntih dimenzij – osebnostnih faktorjev, ki se zdijo najbolj pomembne za uspeh razmerij. “Zmenkarski gigant” eharmony je spletna stran, ki jo priporočamo vsem tistim, ki ste resni, iščete nekaj resnega in si želite dolgotrajnega razmerja. Za razliko nekaterih drugih spletnih strani, ki nudijo tako resne kot ostale vrste zmenkarij, se eHarmony osredotoča na ljudi, ki iščejo dolgoročna razmerja. Leta 2013 je bila stran eHarmony uvrščena na prvo mesto med stranmi, ki so privedle do največ porok. Po podatkih ameriškega statističnega urada je spletna stran eHarmony odgovorna za 4% vseh porok v ZDA. Zanimiv prijem pri poslovanju je tudi to, da spletna stran zagotavlja povračilo tri-mesečne naročnine, če uporabnik ni zadovoljen.

Namesto, da bi uporabniki iskali potencialne partnerje glede na lastne kriterije, eHarmony ponudi svoje predloge glede na dolg in poglobljeni kviz osebnostni, ki ga vsak uporabnik ob prijavi izpolni. eHarmony je primeren za različne starostne skupine, socialna okolja in demografijo, prav tako pa ponuja tudi možnost lokalnega iskanja. Ena stvar je gotova: ljudje na spletni strani eHarmony iščejo resne zveze.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • Še enkrat – eHramony je brezplačna za prijavo, vendar so opcije omejene. Če dejansko želimo pošiljati sporočila, potrebujemo naročnino;

 • eHarmony je ena od dražjih spletnih strani na trgu, vendar smo lahko vsaj prepričani, da so vsi uporabniki na strani zato, ker si želijo nekaj resnega;

 • cena naročnine se začne pri $19.95 na mesec.

5. Najboljša stran za tiste, ki iščejo zabavo: OkCupid

OkCupid obstaja od leta 2004. Mogoče se še nekateri spomnite, ko je spletna stran OkCupid bila namenjena internetnim kvizom, ki se sedaj imenujejo HelloQuizzy. Poleg tega je OkCupid bila spletna stran za vse tiste, ki so si želeli zabave in zmenkov.

OkCupid je verjetno najbolj znan po humornih osebnostnih kvizih, preko katerih algoritem potem poišče idealne zadetke. Nekatera od vprašanja so kar direktna in zelo provokativna: “Ste oseba, ki bi brezdomcu povedala, da naj si poišče službo?”, ali pa “Vas je strah smrti?”.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • OkCupid je brezplačna spletna stran, vendar lahko vseeno plačamo, če želimo biti “A-Lister” – tako lahko dostopamo do posebnih premium lastnosti;

 • A-List Basic račun nam omogoča vpogled v seznam vseh ljudi, ki smo jih všečkali, napredne iskalne lastnosti, pošiljanje sporočil in nič oglasov. Naročnina za to opcijo se začne pri $4.95 na mesec;

 • A-List Premium račun pa nam ponudi vse kar nam daje “basic” opcija ter povečan doseg, javne odgovore na vprašanja in prioritete pri sporočilih. Na voljo je eno-mesečna naročnina ($24.90), 3-mesečna ($22.90 na mesec) in 6-mesečna ($24.90 na meec).

 • OKCupid med drugim ponuja tudi opcijo iskanja zgolj prijateljev.

6. Najboljša stran za starejše ženske: SilverSingles

Originalno poimenovana PrimeSingles, spletna stran SilverSingles pomaga starejšim ženskam poiskati partnerje od leta 2001 naprej. SilverSingles je kot nalašč za zrele, celostno oblikovane moške in ženske okrog 50. leta starosti. Leta 2001 je spletna stran zaživela kot PrimeSingles.net, potem spremenila ime v Single Seniors Meet leta 2009 in od leta 2011 se zmenkarska stran imenuje SilverSingles. Dotična platforma cilja na uporabnike, ki iščejo dolgoročna razmerja v svojih “zlatih letih”. Stran je zelo enostavna, jasna in hitro dojamemo vse uporabniške funkcije – ravno zato je primerna za starejšo populacijo uporabnikov, ki morda niso tako zelo vešči spleta in računalnika na sploh.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • Kot pri ostalih spletnih straneh je prijava brezplačna, vendar tako dobimo šele osnovno naročnino. S to lahko izpolnimo profil, gledamo povezave, vendar imamo hkrati omejeno komunikacijo;

 • Premium naročnina ponuja neomejeno komunikacijo, bolj podrobno razdelan profil in še nekaj zanimivih lastnosti;

 • SilverSingles ponuja nekaj različnih paketov uporabe.

7. Najboljša stran za neodločene: Zoosk

Zoosk je začel kot Facebookova aplikacija leta 2007, danes pa nastopa kot samostojna spletna stran. Če ste prišli do konca našega seznama in še vedno niste odločeni, katera je prava spletna stran za vas, potem vam svetujemo, da poizkusite Zoosk. Spletna stran je bil na začetku Facebookova aplikacija, danes pa ima 33 milijonov uporabnkov v 80 državah po svetu. Uporabniki imajo možnost uporabe v 25 različnih jezikih.

Po prijavi uporabniki odgovorijo na nekaj osnovnih vprašanj (višina, narodnost, kadilske navade) in potem so že nared za kacijo. Zoosk vam pošilja potencialne profile glede na profile, ki ste jih sami všečkali.

Kaj si je potrebno posebej zapomniti?:

 • Na žalost, če iščete tako moške kot ženske, si boste morali ustvariti dva profila. Zoosk vam omogoča kreiranje drugega profila brez dodatnih stroškov;

 • stran je sicer brezplačna, vendar boste morali za pošiljanje sporočil plačati naročnino;

 • Zoosk ponuja na tone lastnosti.


Prijavi napako v članku