Računalništvo, telefonija
20.11.2018 15:43
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša igra letošnjega leta je …

Za najboljšo igro letošnjega leta je bila izbrana igra Fortnite.
Za najboljšo igro letošnjega leta je bila izbrana igra Fortnite.

Konec leta je čas za inventure, povzemanje rezultatov, čas, ko za preteklim letom preprosto potegnemo črto in nadaljujemo z novim. To velja tudi za igre, saj so zanesenjaki spletnega portala GamesRadar napovedali dobitnike zlatih igralnih palic oziroma prestižnih nagrad za najboljše igre letošnjega leta v različnih kategorijah. Tu je seveda bila dodeljena tudi nagrada za najboljšo igro letošnjega leta, ki jo je pričakovano prejela trenutno najbolj vroča igra za osebne računalnike, igralen konzola in mobilne naprave Fortnite podjetja Epic Games.

Igra Fortnite Battle Royale (krajše Fortnite) je akcijska prvoosebna videoigra, v kateri se do sto igralcev hkrati prek spleta posamično ali ekipno pomeri v tako imenovani bitki »battle royale« oziroma boju »do zadnjega«. Priljubljena igra Fortnite je v osnovi brezplačna, kar je eden od poglavitnih razlogov za njegovo priljubljenost. Zaradi tega se je Fortnite izredno razširil predvsem med mladostniki, ki imajo soliden osebni računalnik ali novodobno igralno konzolo, nimajo pa namena, da bi za nakup iger plačevali visoke vsote denarja.

Zanesenjaki spletnega portala GamesRadar so za najboljšo igro letošnjega leta za osebne računalnike izbrali igro Subnautica, medktem ko so ljubitelji igralne konzole PlayStation najbolj prisegali na igro God of War, ki je dobila tudi nagrado kot igra z najboljšim grafičnim okoljem, zvokom in zgodbo. Nagrado za najboljšo mobilno igro pa je osvojila igra PlayerUnknown’s Battlegrounds, ki velja za enega največjih konkurentov igre Fortnite. Za igralno konzolo Xbox je kot najboljša igra bila razglašena Forza Horizon 4, za Nintendo pa Octopath Traveler.


Prijavi napako v članku