Obvestila podjetij
17.08.2021 09:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj konkurenčna kibernetska varnost

Z naložbo v kibernetsko varnostno rešitev Cynet 360 so v podjetju Netica pridobili vrhunsko kibernetsko zaščito po konkurenčni ceni.
Pri odločitvi za varnostno rešitev Cynet 360 sta v podjetju Netica ključno vlogo igrali celovitost rešitve, preprostost upravljanja in konkurenčna cena.
Pri odločitvi za varnostno rešitev Cynet 360 sta v podjetju Netica ključno vlogo igrali celovitost rešitve, preprostost upravljanja in konkurenčna cena.

Prednosti in koristi Cynet 360

  • Vrhunska zaščita ob preprosti uporabi, ki ne obremenjuje sistemskega skrbnika.
  • Nadzor nad varnostnim stanjem opreme IT na enem mestu.
  • Preprosto izpolnjevanje zahtev dela varnostne politike po standardu ISO 27001.
  • Učinkovita podpora varnostno operativnega centra 24 ur na dan.

Netica je majhno podjetje velikih strokovnjakov za podatkovno znanost. Postavljajo sisteme za podporo poslovnemu odločanju in analitiko na osnovi obsežnih podatkov, razvijajo inovativne storitve z uporabo strojnega učenja za zajem in prečiščevanje podatkov ter združevanje, obdelavo in vizualizacijo podatkov v oblaku. So partner za ustvarjanje vrednosti iz podatkov vodilnih mednarodnih in regionalnih podjetij, kot so Novartis, Kolektor, Toyota Adria in A1, pri čemer svoje storitve nudijo podjetjem vseh velikosti in dejavnosti.

Igor_Smirnov_Fotor5_sml
Igor Smirnov, direktor, Netica

»Sodelujemo z velikimi korporacijami, ki od svojih tehnoloških partnerjev zahtevajo obvladovanje poslovnih tveganj, vključno z visoko stopnjo informacijske varnosti. Kot njihovi dobavitelji smo pravzaprav primorani v uvedbo varnostnih politik, ki se tudi redno preverjajo,« je dejal Igor Smirnov, direktor podjetja Netica.

Podjetje je zaradi izvajanja storitev podatkovne znanosti še posebej zavezano varnosti in zaščiti podatkov. Poleg tega želijo z lastnimi tehničnimi rešitvami in storitvami prodreti na svetovni trg, kar zahteva transparentno izkazovanje skladnosti s pričakovanji strank. Da bi tveganja pri informacijski varnosti obvladovali na procesni in organizacijski ravni, so se odločili tudi za uvedbo standarda ISO 27001.

»V sklopu pridobivanja varnostnega certifikata smo želeli okrepiti tudi tehnološko zagotavljanje informacijske varnosti, vendar smo kot majhno razvojno podjetje kadrovsko omejeni. Enostavno nimamo ekipe, s katero bi lahko zagotavljali želeno raven kibernetske zaščite, zato smo se odločili za Cynet 360,« je pojasnil Smirnov.

Kibernetska varnost, ki je temeljila na vgrajenih varnostnih zmožnostih operacijskih sistemov, požarni pregradi in povezavah VPN, dodatni protivirusni zaščiti strežnikov ter rednemu posodabljanju sistemske in uporabniške programske opreme, ni več izpolnjevala naraščajoče zahteve po obvladovanju tveganj in preprostosti upravljanja. Iskali so rešitev, ki bi jim omogočala vzpostavitev visoke ravni varnosti ter izpolnjevanje zahtev čim večjega dela varnostne politike po standardu ISO 27001 brez potrebe po zaposlovanju dodatnih sistemskih skrbnikov oziroma strokovnjakov za kibernetsko varnost.

Visoka raven zaščite in preprosto upravljanje po ugodni ceni

Z naložbo v kibernetsko varnostno rešitev Cynet 360 so v podjetju Netica pridobili vrhunsko kibernetsko zaščito po konkurenčni ceni. Pri odločitvi za to varnostno rešitev sta ključno vlogo igrali celovitost rešitve in preprostost upravljanja. Tekom uporabe sta jih prepričali še hitra komunikacija s podporno ekipo ter enostavna prijava varnostnih dogodkov prek spletnega portala.

Saso_Lipic_Fotor1_sml
Sašo Lipič, tehnični direktor, Netica

»Rešitev Cynet 360 je tako preprosta, da kljub obsežnim varnostnim zmožnostim na strani uporabnika ne zahteva dodatnega človeka za upravljanje,« je povedal Sašo Lipič, ki v podjetju skrbi za tehnično integracijo in nadzor rešitve. Uporabniško podporo na višjih ravneh izvaja Cynetov globalni varnostno operativni center, ki zagotavlja kakovosten in hiter odziv 24 ur na dan.

V Netici z uporabo Cynet 360 preprečujejo, da bi nekdo na enostaven način vdrl v sistem, povzročil izpad delovanja ali poškodoval oziroma ukradel podatke. Po besedah Saša Lipiča je Cynet 360 kot rešitev vse v enem popolnoma neprimerljiv z ostalimi protivirusnimi programi. Ponuja jim namreč številne napredne zmožnosti, ki bi jih sicer lahko dobili le z mnogo dražjo in pa sestavljeno rešitvijo.

»Ko se pogovarjamo o podatkih, želimo pokazati, da smo zaupanja vredni, da nam stranke zaupajo tudi skrb za podatke. Cynet 360 odlično izpolnjuje zahteve dela informacijske varnosti po standardu ISO 27001, saj lahko z njim sproti izvajamo preglede programske in strojne opreme ter zagotavljamo ustrezno tehnično raven informacijske varnosti,« je še izpostavil Lipič.

Že kmalu po namestitvi so s pomočjo nove rešitve odkrili ranljivosti v informacijski infrastrukturi podjetja ter pridobili vpogled v stanje programske opreme na osebnih računalnikih in strežnikih in stanje strojne opreme. Cynet 360 se je kot odlična rešitev izkazal tudi z vidika delovanja, saj je za uporabnika neopazen že vse od namestitve. Tako kljub izboljšani ravni kibernetske zaščite ni prišlo do upočasnitve, niti na osebnih računalnikih z operacijskimi sistemi Windows in MacOS niti na strežniški ali omrežni infrastrukturi.

Za preizkus rešitve Cynet 360 stopite v stik s podjetjem CREAplus.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več