Telefonija
09.11.2007 09:25

Deli z drugimi:

Share

Monitor – priročno spremljanje porabe Mobitelovih storitev


Upravljanje naročniških razmerij preko spleta.

Družba Mobitel zagotavlja najsodobnejše storitve, pisane na kožo uporabnikom mobilnih telekomunikacij. Med slednje sodi tudi izredno priljubljena storitev Monitor, ki omogoča enostaven, priročen vpogled v mesečno porabo in upravljanje naročniških razmerij.

Družba Mobitel se na hitro razvijajočem trgu zaveda zahtev po sprejemanju dobrih odločitev in prepoznavanju priložnosti ob pravem času in v pravi smeri. Kot eden vodilnih evropskih mobilnih operaterjev na področju razvoja novih tehnologij in storitev je svojim uporabnikom že januarja 2002 predstavil storitev Monitor, ki jo je izpopolnil in še bolj približal potrebam uporabnikov. Odziv je odličen, saj Monitor uporablja že več kot pol milijona Mobitelovih uporabnikov.

Monitor uporabnikom omogoča učinkovito in celovito spremljanje porabe ter drugih naročniških podatkov, naročnikom pa tudi upravljanje z naročniškimi razmerji. Naročniki lahko svojo porabo spremljajo prek SMS-sporočil, mobilnega Planeta (v sklopu Moj Mobitel, Monitor) ter spletnega Monitorja https://monitor.mobitel.si, ki je na voljo tudi Mobiuporabnikom.

Za uporabo spletnega Monitorja je potrebno osebno geslo ali certifikat, ki zagotavlja varen prenos podatkov prek interneta. Osebno geslo omogoča enostaven vpogled v eno naročniško razmerje in vpogled v e-razčlenjeni račun (ob predhodnem naročilu). Namenjeno je uporabnikom družinskih bonusov in službenih mobilnikov ter naročnikom, ki želijo pregled nad lastnimi številkami. Naročniki in Mobiuporabniki lahko osebno geslo naročijo v najbližjem Mobitelovem centru, naročniki pa tudi po pošti (na naslov: Mobitel, d. d., Naročniška služba, Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana) ali po faksu (na številko: 01/ 47 22 062). Naročniki lahko za dostop do Monitorja prijavijo e-certifikat izdajateljev ACNLB (Klik Nove Ljubljanske banke), Halcom, SiGen in Pošte Slovenije. Če certifikata še nimajo, lahko v najbližjem Mobitelovem centru pridobijo Mobitelov e-certifikat ali m-certifikat izdajatelja Halcom. Ob dostopu z e-certifikatom je omogočeno celovito upravljanje vseh naročniških razmerij naročnika, fizične ali pravne osebe.

Naročnikom je na voljo še vpogled v mesečno porabo prek sporočil SMS. Na številko 1919 enostavno pošljejo SMS z določeno ključno besedo, v odgovor pa prejmejo povratno sporočilo z želeno informacijo. S ključno besedo PORABA prejmejo podatke o celotni porabi za tekoči mesec, posebej pa lahko preverijo tudi porabo ločenega računa (ključne beseda: PORABA LR), porabo na številki ALS (PORABA ALS), stanje neporabljenega zakupljenega volumna podatkov (PORABA PP) ter stroške mesečnih nakupov, opravljenih z Moneto (MONETA).

Sama storitev je brezplačna, plačljiva je le dostopna pot do informacij (poslano sporočilo SMS oz. prenos podatkov), pri čemer pa velja, da je dostop prek mobilnega portala Planet v Mobitelovem omrežju prav tako brezplačen. Zato ne preseneča, da Monitor uporablja že več kot pol milijona uporabnikov Mobitel GSM/UMTS.


Prijavi napako v članku