Telefonija
13.06.2008 08:30
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitel z mobilno televizijo

Mobitel še vedno razveseljuje s svojimi naprednimi storitvami. Po tem, ko je svoje celotno UMTS omrežje nadgradil s tehnologijo HSDPA in hitrosti do 3.5 Mbps ponudil večjemu delu slovenskega prebivalstva, je predstavil še storitev mobilne televizije. Za 24-urno dostopnost do mobilnih TV vsebin bo potrebno odšteti 0,99 evra, medtem ko bo mesečna naročnina za storitev stala 4,99 evra.

Do mobilnih televizijskih storitev bomo lahko dostopali preko Mobitelovega multimedijskega portala Planet ali pa jih naročili preko SMS-a z vsebino P TV na številko 1919. V začetni fazi so nam ponudili 7 televizijskih programov: SLO1, SLO2, Šport TV1, InfoTV, Čarli TV, Golica TV in Cartoon Network. Seznam TV programov bodo spotoma osveževali. Za ogled mobilne televizije pa bomo potrebovali mobilnik, ki podpira hiter prenos podatkov preko UMTS (3G) in omogoča predvajanje pretočnih (streaming) videodatotek. Za optimalno delovanje priporočajo mobilnik s podporo hitremu prenosu podatkov HSDPA (3,5G).

Pripravili pa so nam tudi dodatne možnosti mobilne televizije in sicer: EPG, ki pregledno prikaže oddaje in njihovo programsko razvrstitev za naslednje tri dni, iskalnik, ki išče po naslovih oddaj, ki so vpisane v elektronski programski vodnik ter SMS opomnik, ki nas preko SMS-a opozori na začetek izbrane oddaje. Mobilne televizijske storitve je možno uporabljati le v slovenskem omrežju. Velja pa tudi omeniti, da sta tako ogled mobilne televizije kot tudi prenos podatkov v promocijskem obdobju vse do 31. 8. 2008 brezplačna.


Prijavi napako v članku