Telefonija
05.08.2008 09:11

Deli z drugimi:

Share

Mobilne HD-igre na Planetu

Mobitelov multimedijski portal Planet je uvedel pomembno novost na slovenskem trgu mobilnih iger – igre za mobilnike visokih ločljivosti. Omenjene HD-igre predstavljajo velik korak naprej na področju mobilnih vsebin, saj tudi uporabnikom (zmogljivih) mobilnikov zagotavljajo izvrstno uporabniško izkušnjo v 3D-okolju, ki je ponavadi rezervirana za lastnike specializiranih igralnih konzol.

Igre za mobilnike visoke ločljivosti zahtevajo mobilnik s procesorjem in pomnilnikom primernih zmogljivosti, saj njihova velikost za razliko od drugih iger, ki so povprečne velikosti 200 kB, znaša kar okoli 5 MB. Mobitelov portal Planet trenutno ponuja 3 HD-igre razvijalca Gameloft, do konca letošnjega leta pa jih bo skupaj že 10. Njihovo število se bo s prihodom zmogljivejših mobitelov še povečevalo, pričakovati pa je, da bodo trendu HD-mobilnih iger sledili še drugi proizvajalci. Planetova ekipa bo še naprej skrbela, da bodo nove igre čim prej na voljo Mobitelovim uporabnikom. Cena posamezne HD-igre je 4,49 EUR z DDV.

Uporabniki lahko HD-igre na mobilnem Planetu najdejo v sklopu Melodije/Slike/Igre. Za hitri dostop pa je treba poslati SMS z vsebino P IGRE na 1919.


Prijavi napako v članku