Telefonija
21.03.2008 09:10
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobile XT z novimi funkcijami

Garmin Mobile XT uporabniki bodo imeli kmalu dostop do Google iskalnika in Google Panoramio spletne strani, kjer so shranjene fotografije za izmenjavo z drugimi Garmin uporabniki. Garmin Mobile XT je programska rešitev, ki pretvarja pametne telefone z notranjim GPS-om v Garmin navigatorje. Te nove Garmin Mobile XT funkcije bodo dostopne uporabnikom brez dodatnih stroškov in jim bodo omogočale navigacijo do lokacij najdenih na Google ali geo-kodiranih fotografijah, ki so na Panoramio.

“Z dodajanjem Google iskalnika in Panoramio h Garmin Mobile XT, bodo imeli uporabniki več interesnih točk in navigacijskih možnosti kot kadarkoli doslej,” pravi Charles Morse, Garminov direktor za mobilni in spletni marketing. “Garmin Mobile XT je že združljiv z več kot 100 GPS pametnimi telefoni in pričakujemo, da bo ta številka naraščala.”

Google iskalnik na Garmin Mobile XT omogoča uporabnikom, da vključijo več interesnih točk preko spleta. Z izbiro “Kam?” in “Google” lahko uporabniki tipkajo na tipkovnico kot v primeru, če bi uporabljali osebni računalnik. Dodatno je Garmin ustvaril “hitro iskanje”, ki omogoča uporabnikom iskanje preko kategorij kot so hrana, hoteli, gorivo in več, kar je bolje kot tipkati na tipkovnico v Google okvirčku za iskanje. Iskalni rezultati temeljijo na uporabnikovi trenutni lokaciji in so razvrščeni z geografsko pomembnostjo. Podrobne informacije so lahko prikazane vključno z opisi, naslovi in telefonskimi številkami ter informacijami iz Google iskalnika. Ko enkrat uporabnik izbere lokacijo, lahko shrani destinacijo v svoj najljubšo mapo, pokliče destinacijo ali se do nje navigira s pomočjo Garminovih intuitivnih “turn-by-turn” glasovnih napotkov.

Zaradi združitve z Google Panoramio storitvijo lahko uporabniki dostopajo do več milijonov geo-lociranih mejnikov in razglednih fotografij neposredno iz Garmin Mobile XT. Slike in relevantne informacije so prikazane na podlagi neposredne bližine posameznikove trenutne lokacije. Po pregledu slik na pametnem telefonu se lahko uporabniki navigirajo direktno na kraj, kjer je bila posneta fotografija ali shranijo sliko in lokacijo za prihodnje napotke.

Garmin Mobile XT je aplikacija, ki je enostavna za uporabo in je prednaložena na microSD kartici (z miniSD in standardnimi SD adapterji) za “plug-and-play” inštalacijo. Ko je enkrat microSD kartica vstavljena v združljiv pametni telefon z vgrajenim GPS-om, bo Garmin Mobile XT aplikacija inštalirana in sprožena avtomatsko. Uporabnike pozdravi z Garminovim intuitivnim “Kam?” in “Poglej karto”. Z nekaj dotiki preko zaslona ali tipk lahko uporabnik enostavno potuje do določenega naslova ulice ali izbira iz prednaloženih interesnih točk kot so restavracije, hoteli, bankomati in bencinske črpalke. Poleg “turn-by-turn”, glasovno točnih usmerjanj bodo uporabniki prav tako videli svojo točno pozicijo na podrobni premikajoči karti. Če je zgrešen zavoj vzdolž poti, bo nova pot preračunana avtomatsko.

Garmin Mobile XT vključuje dostop do Garmin Online tako, da imajo uporabniki dostop do uporabnih, ažurnih informacij, kot so prometni zastoji, vremenske napovedi in lokacije radarjev. Garmin Mobile XT Google in Panoramio foto navigacija bosta dostopna v drugem četrletju 2008.


Prijavi napako v članku