Igralne konzole
28.01.2021 08:55
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft na račun Xboxa dosega rekordne rezultate

Microsoft, na račun Xboxa, dosega rekordne rezultate
Microsoft, na račun Xboxa, dosega rekordne rezultate

Microsoft poroča o skokoviti rasti povpraševanja po najnovejši konzoli Xbox. Hkrati se zaslužek ameriškega tehnološkega giganta enormno povečuje. Dobiček Microsofta se je v zadnjem četrtletju povečal za 33 %.

Tudi Microsoftova oblačna rešitev Azure na račun množičnega dela in učenja na daljavo konstantno raste. Prihodki podjetja so zrasli za kar 17 %, na rekordnih 43 milijard ameriških dolarjev.

Medtem ko se virus še naprej širi na globalni ravni in kriza v večini industrij še vztraja, Microsoftovo poslovanje raste. Glavni izvršni direktor Satya Nadella je kot najpomembnejši faktor rasti izpostavil spremembe v vedenju ljudi. “To, čemur smo priča v zadnjem letu, je velik razmah drugega vala digitalne transformacije vseh podjetij v vseh industrijah,” je dejal.

Prodaja nove konzole Xbox je v zadnjih treh mesecih leta 2020 zrasla za 40 %, medtem ko je storitev Azure pridobila 50 %.

Pandemija je številna podjetja prisilila v vpeljavo množičnega dela na daljavo, istočasno pa je privedla do situacije, ko je zabava praktično v celoti omejena na dom. Microsoft je te spremembe v vedenju dobro izkoristil, še posebej z intenzivnim razvojem programske opreme za delo na daljavo. Tukaj mislimo predvsem na okolje Microsoft 365.

Novembra sta izšli dve različici novih Xbox konzol, kar je močno pospešilo rast podjetja. Microsoftova”gaming” dejavnost je v zadnjem četrtletju prvič dosegla 5 milijard ameriških dolarjev, predvsem na račun naročniških storitev in seveda novih konzol. Čisti dobiček je v izpostavljenem četrtletju zrasel za 33 % (v primerjavi z istim četrtletjem v 2019). Tudi vrednost delnic Microsofta je v letu 2020 zrasla za približno 40 %. “Te številke so izjemne in vse to kaže na to, da oblačne storitve in produkti v oblaku šele dobro začenjajo svojo pot,” je povedal Dan Ives, analitik pri Wedbush Securities.

Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več