Računalništvo, telefonija
09.12.2003 12:48

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Pravljično mesto

Otroci so največji potencial naše družbe in so sposobni ustvarjati neverjetne stvari, če imajo na voljo primerne možnosti. Kot pokrovitelj Pravljičnega mesta v središču prestolnice bo slovenski Microsoft v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana otroke razveseljeval z lutkovnimi in gledališkimi predstavami, ustvarjalnimi delavnicami ter nastopi glasbenih in plesnih skupin. Že tretje leto zapored pa bo Microsoft obdaril tudi tiste otroke, ki bodo božične in novoletne praznike preživeli v različnih slovenskih bolnišnicah in centrih.
Razvoj domišljije je primarnega pomena za otrokov nadaljnji razvoj. Zlasti praznični prednovoletni čas je tisti, ki otroke ob pričakovanju božička in dedka Mraza navdaja z nekim posebnim pričakovanjem ter navdušenjem, zato so se v podjetju Microsoft odločili, da bodo pokrovitelj Pravljičnega mesta v parku Zvezda na Kongresnem trgu v Ljubljani. V Pravljičnem mestu bodo najmlajše razveselili z različnimi dogodki, ki bodo z njihovih lic zvabili prešeren nasmeh in vzpodbudili ustvarjalnost.
Pravljično mesto bo z otvoritvijo ljubljanske županje Danice Simšič zaživelo v ponedeljek, 22. decembra. Vse do 30. decembra se bodo vsak dan med 16.30 in 19.00 uro vrstile lutkovne in gledališke predstave, nastopi glasbenih ter plesnih skupin, v ustvarjalnih delavnicah Zvezdice Zaspanke, Muce Copatarice in v Pehtini delavnici ter Palčkovem kotičku pa se bodo otroci lahko naučili izdelovanja okraskov, nakita, lutk, ptičjih hišk in čarovniških veščin. Na cirkuškem odru se bodo predstavili Pika Nogavička, žonglerji, klovni in čarodeji, vsak večer pa se bo ob 18.45 zaključil s pravljico za lahko noč. Med 26. in 30. decembrom bo Pravljično mesto vsak dan ob 17.30 uri obiskal tudi dedek Mraz s svojim spremstvom.


Prijavi napako v članku