Računalništvo, telefonija
15.09.2008 10:02
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in partnerji omogočajo virtualizacijo

Microsoft je začel z vrsto dogodkov s skupnim imenom “Virtualizacija zdaj”, ki se bodo zvrstili po vsem svetu. Dogodki so namenjeni razumevanju in spodbujanju širše uporabe virtualizacije v uporabniških okoljih. Poleg tega je Microsoft na področju virtualizacije predstavil novo programsko opremo za upravljanje virtualnih strojev System Center Virtual Machine Manager 2008, novo različico programske opreme za virtualizacijo aplikacij Microsoft Application Virtualization 4.5 in nov virtualizacijski strežnik Microsoft Hyper-V Server 2008. S temi novostmi in partnerskimi rešitvami želi Microsoft spodbuditi uporabnike k hitrejšemu prehodu v virtualizirana okolja.

Med novostmi, predstavljenimi na dogodku, so:

– Virtualizacijski strežnik Microsoft Hyper-V Server 2008 je nov virtualizacijski strežnik, ki temelji na nadzorniku hypervisor in bo brezplačno dostopen prek spleta. Microsoft Hyper-V Server 2008 zagotavlja enostavnejše, zanesljive in optimizirane rešitve virtualizacije in strankam dovoljuje, da na enem fizičnem strežniku konsolidirajo delovne naloge operacijskega sistema Windows ali Linux.

– System Center Virtual Machine Manager 2008 omogoča uporabnikom nastavljanje in nameščanje novih virtualnih strojev in centralno upravljanje virtualizirane infrastrukture. Lahko deluje na strežnikih Windows Server 2008 Hyper-V, Microsoft Virtual Server 2005 R2, Microsoft Hyper-V Server 2008 ali VMware Virtual Infrastructure 3.

– Microsoft je prvič predstavil značilnost migracije strežnika Windows Server 2008 R2 v realnem času. Ta pristop izkorišča integrirane tehnologije nadzornika hypervisor in značilnosti za zagotavljanje visoke razpoložljivosti strežniškega operacijskega sistema, tako da lahko uporabniki premikajo aplikacije med strežniki in se s tem odzovejo na dinamične spremembe podatkovnih centrih.

– Pred kratkim predstavljena virtualizacijska programska oprema Microsoft Application Virtualization 4.5, ki uporabnikom namiznih računalnikov omogoča boljše izkoriščanje zmogljivosti operacijskega sistema Windows Vista, saj se zahtevne aplikacije v realnem času pretakajo na namizja. Na ta način je mogoče zmanjšati vpliv morebitnih nezdružljivosti programske opreme ter tako povečati zmogljivost in zanesljivost namiznih računalnikov.

Partnerski programi

Na tisoče partnerjev po vsem svetu, vključno s proizvajalci originalne opreme, ponudniki programske opreme, sistemskimi integratorji in posredniki, izdeluje rešitve, ki dopolnjujejo ali delujejo na virtualizacijskih izdelkih podjetja Microsoft. Microsoftovi partnerji OEM po vsem svetu poročajo o povečanem povpraševanju po strežniku Windows Server 2008 za poslovne uporabnike in podatkovne centre, kjer kot enega izmed glavnih razlogov predstavljajo razširjene pravice uporabnikov. Skoraj 100 odstotkov kupcev strežnika Windows Server 2008 je ob naročilu dodalo tudi strežnik Hyper-V.


Prijavi napako v članku