Računalništvo, telefonija
04.02.2013 14:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mercedes bo prepoznaval prometne znake

Nemški avtomobilski gigant Mercedes bo v prodajo ponudil avtomobile, ki bodo samodejno zaznavali vse prometne znake na cesti in bodo voznika opozorili v primeru, ko jih bo ta spregledal. Z novostjo bodo sprva opremljeni avtomobili Mercedes družin E in S.
Nova generacija avtomobilov Mercedes družin E in S bo znatno izboljšala prometno varnost!
Nova generacija avtomobilov Mercedes družin E in S bo znatno izboljšala prometno varnost!

Pametni avtomobili vse bolj prihajajo v ospredje, saj so opremljeni z naprednimi sistemi, ki znatno olajšujejo vožnjo in pripomorejo k večji prometni varnosti. Nemški avtomobilski gigant Mercedes bo na tem področju naredil še korak več, saj je predstavil sistem za prepoznavo prometnih znakov. Ta bo samodejno zaznal vse prometne znake na cesti in bo voznika opozoril v primeru, ko jih bo spregledal. Če bo na primer voznik poskušal zaviti v enosmerno ulico, ga bo avtomobil na to opozoril tako s svetlobnimi kot z zvočnimi signali.

Napredni sistem podjetja Mercedes bo »grajen« na osnovi kamere in naprednega centralnega računalniškega sistema. Z novostjo bo nemški avtomobilski gigant najprej opremil avtomobile družin E in S, pri čemer naj bi izboljšana različica zaznavala prometne znake celo v najslabših vremenskih razmerah. Če bodo vozne razmere »nemogoče«, bo računalnik »črpal« položaj avtomobila in znakov neposredno preko navigacijskega sistema GPS. Prvi Mercedes avtomobili opremljeni s tovrstnim sistemom naj bi na trg prispeli že letos.


Prijavi napako v članku