Računalništvo, telefonija
01.08.2018 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

McDonald’s z MacCoin kovanci

Z 2.8. prihaja tudi MacCoin
Z 2.8. prihaja tudi MacCoin

Dandanes že skorajda ni človeka na svetu, ki ne bi poznal kriptovalut. Vsakdo je že slišal za Bitcoin, Ethereum in še kaj. Očitno na to niso pozabili tudi pri McDonald’su, kateri bo na tržišče že jutri izdal MacCoin. En kovanec bo nam v 50 državah po svetu lahko “kupil” en slavni Big Mac. Čeprav ne gre ravno za kriptovaluto, so se pa za to potezo pri podjetju odločili, saj bo kmalu slavni Big Mac praznoval 50 letnico, od kar so ga prvič predstavili na tržišču.

Na voljo bo od 2.8.2018, v več kot 50 državah po vsem svetu. Med drugim niso pozabili na Slovenijo, saj bo na voljo tudi pri nas.

Unovčili jih bomo lahko vse do konca leta 2018, seveda pa jih bo marskido obdržal za spomin. Na voljo bo kar 5 različnih motivov, vsak pa naj bi predstavljal eno desetleno obdobje Big Maca.

Pri podjetju pa tudi niso pozabili, da njegovi uporabniki ne govorijo samo angleščine. Zaradi tega bo na voljo v kar nekaj jezikih, med drugim tudi v arabščini, indonezijščini, kitajščini, portugalščini, francoščini in španščini. Na žalost smo Slovenci premahjen narod, da bi ga ugledali tudi v našem jeziku.

Kako pa do kovancev?

Ob vsakem nakupu Big Maca, naj bi prejeli tudi svoj kovanec, vsaj v ZDA. Pri nas pa ga bomo lahko pridobili preko nagradne igre vsak četrtek, katera bo trajala do konca avgusta. Podarili bodo skupaj 200 kovancev v avgustu. Za naprej pa še trenutno ni nič znanega.

#BigMac50


Prijavi napako v članku