Digitalizacija
07.09.2021 10:41
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Manj skrbi za varnost in več časa za posel

V podjetju Sokpro so se rešili skrbi glede varnosti občutljivih podatkov in prekinitev dela, ki bi bile posledica morebitnega napada z izsiljevalskim kripto virusom.
S prehodom na rešitev Cynet 360 so si v podjetju Sokpro zagotovili neprimerljivo močnejšo kibernetsko zaščito ter si hkrati prihranili čas, ki so ga prej porabljali za vzdrževanje lokalnih protivirusnih programov in odpravljanje okužb.
S prehodom na rešitev Cynet 360 so si v podjetju Sokpro zagotovili neprimerljivo močnejšo kibernetsko zaščito ter si hkrati prihranili čas, ki so ga prej porabljali za vzdrževanje lokalnih protivirusnih programov in odpravljanje okužb.

Arhitekturno podjetje Sokpro, d. o. o. ponuja celostne rešitve arhitekturnega projektiranja, izvedbenih načrtov ter oblikovanja notranje opreme po meri. V več letih delovanja se je podpisalo pod številne projekte od posamičnih enostanovanjskih hiš do stanovanjskih naselij, občinskih drugih javnih stavb, poslovnih ter industrijskih objektov, vključno s podrobnimi prostorskimi načrti.

»V našem podjetju vsi procesi potekajo s pomočjo računalnikov. Imamo obsežno zbirko podatkov, ki se vsak dan povečuje. V tej zbirki je tudi ogromno osebnih in občutljivih podatkov, ki smo jih dolžni ustrezno zaščititi,« je povedal Silvo Sok, direktor podjetja Sokpro.

Arhitekturno načrtovanje v podjetju izvajajo praktično na vseh delovnih postajah, pri čemer datoteke shranjujejo v oblačno shrambo OneDrive. Za elektronsko pošto, osebno produktivnost in sodelovanje uporabljajo oblačne storitve Microsoft 365. V lokalnem omrežju poleg načrtovalskih aplikacij deluje še poslovni informacijski sistem. Kibernetsko zaščito za nekaj deset delovnih postaj so zagotavljali deloma z protivirusnim programom, vgrajenim v operacijski sistem, ter deloma z dodatno namensko protivirusno rešitvijo.

Brez oklevanja za Cynet 360

Za preprostejša sistemska opravila skrbi kar sam direktor, zahtevnejše naloge pa prepušča zunanjemu izvajalcu. Dotedanja varnostna rešitev je bila zahtevna za upravljanje in hkrati ni zagotavljala želene ravni zaščite pred vse večjimi kibernetskimi tveganji, zato se je Silvo Sok odločil za dvig ravni informacijske varnosti – tako z vidika kakovosti in obsega zaščite kot tudi samega upravljanja.

Pri iskanju rešitve za kibernetsko varnost se je povezal s strokovnjaki iz podjetja Telekom Slovenije, s katerim z zadovoljstvom sodeluje že od ustanovitve podjetja. »V Telekomu Slovenije so mi predstavili različne možnosti zaščite. Pri tem mi je še posebej padla v oči rešitev Cynet 360, saj omogoča hitro uvedbo in neprestano obsežno zaščito. Tudi strošek se mi zdi primeren za to raven varnosti in zaščite. Zaradi vseh teh razlogov je bila odločitev za najboljšo rešitev in storitev kibernetske varnosti na trgu nujna in hkrati enostavna,« je razložil Sok.

Silvo Sok, direktor arhitekturnega podjetja Sokpro

Da je bila odločitev pravilna, se je kmalu potrdilo tudi v praksi. Sama rešitev je že takoj ob prvem pregledu po namestitvi odkrila varnostne vrzeli v nameščeni programski opremi. »Cynet 360 nas je takoj opozoril na programsko opremo in nastavitve, ki bi lahko predstavljale tveganje za zlorabo,« je dejal Silvo Sok. V samo nekaj mesecih od namestitve se je zvrstilo tudi več napadov, ki so jih s pomočjo rešitve Cynet 360 ter ekipe Operativnega centra kibernetske varnosti Telekoma Slovenije hitro in učinkovito onesposobili.

Koristi za posel

S prehodom na rešitev Cynet 360 in storitve Telekomovega Operativnega centra kibernetske varnosti je Silvo Sok podjetju zagotovil neprimerljivo močnejšo kibernetsko zaščito ter si hkrati prihranil čas, ki ga je porabljal za vzdrževanje lokalnih protivirusnih programov ter odpravljanje morebitnih okužb. Rešil se je skrbi glede varnosti občutljivih podatkov ter prekinitev dela, ki bi bile posledica morebitnega napada z izsiljevalskim kripto virusom. Hkrati je pridobil celovit vpogled v delovanje vseh računalnikov v poslovnem omrežju, nad katerimi zdaj nenehno bdijo tudi Telekomovi strokovnjaki za kibernetsko varnost, ki lahko zaznajo in odpravijo grožnje še preden jih občutijo uporabniki.

Za preizkus rešitve Cynet 360 stopite v stik s podjetjem CREAplus.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

shopi.eu, PAB d.o.o.

Kranjska cesta 14, 4202 Naklo, Tel: 04 257 51 50
Podjetje se ukvarja z zastopanjem in prodajo tujih blagovnih znamk. Več

RSTeam d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934