Računalništvo, telefonija
26.07.2004 08:47
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Linux-konferenca 2004 se bliža

Slovenski osrednji odprtokodni dogodek, ki se bo zgodil 27. in 28. septembra v GH Bernardinu, v Portorožu, se nezadržno bliža. Priprave na Linux-konferenco 2004 potekajo s polno paro in programski del dobiva dokončno podobo. Letošnja konferenca nagovarja s sloganom: “Meje so izbrisane in tekma se pričenja.”

Na konferenci bodo predstavljene novosti in praktični primeri s področja odprtokodnih namizij, vgrajenih sistemov, datotečnih sistemov, visoko razpoložljivih sistemov, datotečnih strežnikov, podatkovnih baz, varnosti na odprtokodnih sistemih in lokalizacije programskih paketov. S strani uspešnih slovenskih podjetij bo predstavljena njihova dejavnost ter dosežki pri gradnji, implementaciji in uporabi odprtokodnih rešitev.

Novost letošnje Linux-konference so delavnice, ki bodo udeležencem ponudile praktični pristop k tehnologijam odprte kode in drugim orodjem ter aplikacijam na Linuxu. Aktivno sodelovanje bo zahtevalo različne stopnje znanja. Vsi, ki se bodo želeli spoznati z Linuxom na namizju, se bodo lahko preizkusili v delavnici žive distribucije Linuxa – Slix. Slix je eno lepše pripravljenih in dizajniranih Linux namizij v slovenskem jeziku, kombinirano z elementi okolij KDE in GNOME, aplikacijami Mozilla in OpenOffice.org in predstavlja najboljšo uporabniško izkušnjo za začetnega uporabnika Linux namizja.


Prijavi napako v članku