Računalništvo, telefonija
11.07.2017 14:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG predstavil tri nove pametne telefone

Končno prve resnične fotografije najboljšega telefona LG?
Končno prve resnične fotografije najboljšega telefona LG?

LG Q6a, Q6 in Q6 Plus so trije novi modeli namenjeni za srednji cenovni razred. Najbolj omembe vredna karakteristika vseh treh pametnih telefonov je zaslon. Pri LG so se namreč odločili, da bodo uporabili enak zaslon kot pri LG G6. To pomeni zaslon z razmerjem stranic 18:9 zaradi katerega je ohišje telefona ožje od običajnih in upravljanje z eno roko lažje. Hrbtna stran je sestavljena iz aluminija in telefon, pričakovano, ima zelo tanke stranice. Dimenzije telefona so tako, za 5,5 palčni zaslon z resolucijo 1440 X 2880, relativno majhne.

Vsi trije modeli imajo enak zaslon in se razlikujejo izključno glede na notranje tehnične specifikacije. Najzmogljivejši med njimi, LG Q6 Plus, ponuja 4GB RAM in 64GB internega spomina. Vstošni model, LG Q6a, pa 2GB RAM in 16GB internega spomina. Na sredini se nahaja LG Q6 s 3GB RAM in 32GB spomina. Vsi trije modeli imajo tudi enako zmogljive kamere in sicer 13MP na hrbtni strani in 5MP nad zaslonom. Enakih velikosti so tudi baterije pri vseh treh modelih in podobno velja za operacijski sistem. Naprave poganja Android 7.1.1 Nougat. Oblikovno se nova generacija pametnih telefonov zgleduje po LG G6 kar pomeni, da je oblika minimalistična. Na hrbtni strani sicer telefoni nimajo dvojne kamere, kot je to pri LG G6, vendar pa celotna oblika ohišja spominja na najdražji model v LG-jevi ponudbi.

Kdaj točno bodo pametni telefoni na voljo v Evropi je še neznano. Začetek prodaje je načrtovan za naslednji mesec in sicer jih bodo najprej lahko kupile izbrane države v Aziji. Nato sledi Evropa in potem še ZDA ter Latinska Amerika. Tako kot točen datum začetka prodaje so neznane tudi cene omenjenih treh modelov.

Omenjeni pametni telefoni tako potrjujejo dejstvo, da se vse več modelov zgleduje po tanjšem in višjem zaslonu. S tem se uporabnikom ponuja več zaslona v manjšem ohišju in glede na to, da se oblikovna odločitev zdaj že prenaša na telefone srednjega cenovnega razreda ne bo več dolgo, ko bo večina modelov ponujala nov standard oblike zaslona.


Prijavi napako v članku