Računalništvo, telefonija
28.11.2007 08:54

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z novo tovarno na Poljskem


Prihodnje leto bodo Lenovo izdelki opremljeni z napisom “Made in Poland”.

Lenovo načrtuje odprtje novega obrata in centra za dodelave v poslovni coni v kraju Legnica na Poljskem. Nov obrat bo tako regijska podpora širokemu področju potencialnih klientov iz Evrope, Srednjevzhodnih držav in Afrike. Zahtevam in potrebam klientov bodo zadostili z zbirnim centrom, distribucijskim servisom in razvito logistiko ter ostalimi dodanimi vrednostmi.

Strategija podjetja Lenovo je usmerjena v vstopanje podjetja na nova, razvijajoča se tržišča v svetu z znatnimi investicijami in možnostmi dodatnega zaposlovanja. Nov obrat na Poljskem bo že peti, ki ga Lenovo načrtuje v tem poslovnem letu. Lenovo s tem uresničuje svojo strategijo globalnega podjetja, saj bo imel z najnovejšo investicijo na Poljskem svoje razvojne centre že na štirih kontinentih in v petih državah.

Z investiranjem in zadovoljevanjem potreb klientov na ključnih tržiščih Evrope, Srednjevzhodnih držav in Afrike želi Lenovo znižati stroške, skrajšati dobavne roke, zagotoviti strankam dodano vrednost in zagotoviti najboljše osebne računalnike z najvišjo stopnjo kvalitete.

Nova tovarna na Poljskem naj bi po pričakovanjih začela z obratovanjem v tretjem četrtletju leta 2008. Celotna naložba je ocenjena na več kot 20 milijonov ameriških dolarjev. Številka vključuje stroške izgradnje, delovne pripomočke, izdatke za osebne dohodke, davke in dodatne prispevke na lokalnem, regionalnem nivoju in na nivoju nacionalnega gospodarstva.

“Naša nova tovarna na Poljskem ponazarja aktivno svetovno-usmerjeno strategijo,” je povedal Gerry Smith, SVP Global Supply Chain, Lenovo. “V svetu s samo enim časovnim pasom “zdaj” Lenovo razvija nove materijale, predstavlja inovacije, zbira upravljalske in tehnične talente in koncentrira logistiko, infrastrukturo in proizvodnjo povsod kjer lahko-tokrat na Poljskem. Nova tovarna bo približala proizvodnjo našim klientom na področju evropskih, srednjevzhodnih in afriških držav, hkrati pa omogoča Lenovu, da optimizira svojo proizvodno verigo, izboljša konkurenčnost in razširi bazo klientov na omenjenm področju.

“Da bi razvili razumevanje in zavedanje na področju našega delovanja v regiji Evropa, Srednjevzhodne države, Afrika ter še izboljšali odnos do svojih strank se osredotočamo na strategijo rekrutiranja najboljših lokalnih talentov in mednarodnega managementa na različnih delih sveta. Temu pravimo “worldsourcing”, je poudaril Milko van Duijl, predsednik Lenovo EMEA in SVP Lenovo skupine. “Z izborom Poljske za novo tovarno v Evropi v kombinaciji z najboljšimi proizvodnimi procesi bo podjetje Lenovo naredilo znaten korak naprej na področju prisotnosti na evropskem tržišču in tudi korak naprej v uresničevanju strategije razvoja.

Nova proizvodnja na Poljskem naj bi se začela prihodnjega avgusta. Obrat bo obsegal kar 30.000 kvadratnih metrov, začetna kapaciteta proizvodnje pa bo do 5 milijonov osebnih računalnikov letno. Lenovo bo z novo proizvodnjo odprl tudi tisoč novih delovnih mest.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več