Računalništvo, telefonija
25.10.2016 12:55
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kompakten računalnik, ki ga lahko upravljate na daljavo tudi kadar je izklopljen

Kompakten računalnik, ki ga lahko upravljate na daljavo tudi kadar je izklopljen
Kompakten računalnik, ki ga lahko upravljate na daljavo tudi kadar je izklopljen

Tajvansko tehnološko podjetje Shuttle, sicer specializirano za izdelavo Mini PC-jev, računalnikov zasnovanih z mislijo na varčevanje prostora, je razvilo Mini PC, ki vsebuje strojne mehanizme za upravljanje sistema in napredne varnostne funkcije. Zahvaljujoč Intelovi tehnologiji vPro, je računalnik z oznako DQ170 mogoče upravljati na daljavo preko enega od njegovih dveh mrežnih vmesnikov, tudi kadar je izklopljen.

Tehnologija vPro je zelo zmogljiva, saj neodvisno od operacijskega sistema uporabniku na daljavo omogoča kreiranje datotečnih sistemov ter popravilo odjemalcev in diagnostike, to funkcionalnost bodo pozdravili predvsem administratorji sistemov, saj lahko tako zaženejo napravo in vstopijo v sistemske nastavitve tudi kadar je računalnik izklopljen. Prav tako pa tehnologija omogoča tudi daljinski dostop do strojne opreme, na primer resetiranje sistema, kadar se operacijski sistem preneha odzivati. Upravljanje sicer poteka preko priložene programske opreme, ali pa kar preko spletnega brskalnika.

V podjetju Shuttle so mnenja, da bodo prav zaradi zmožnosti upravljanja posameznih odjemalcev na oddaljenih lokacijah, računalnik DQ170 pozdravili tudi običajni uporabniki in ne samo specializirano osebje v manjših in večjih podjetjih.

Za nemoteno delovanje sistema pod jeklenim ohišjem skrbi Intelova zadnja mikroarhitektura, ki podpira procesorje iz družine Celeron, Pentium in Core, poleg tega pa sta na voljo dve reži za sistemski pomnilnik do skupno 32 gigabajtov in razširitveni prostor za SSD ter WLAN. 43 milimetrsko ohišje sicer z ustreznim nosilcem uporabnik lahko postavi v ležeči ali pokončni položaj, da ne bi v malem natrpanem prostoru postalo prevroče pa skrbita dva tiha ventilatorja.

Kompaktni računalnik s širokim naborom funkcij je lahko vaš že za 255 evrov.


Prijavi napako v članku