Računalništvo, telefonija
07.03.2017 11:33
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kolikokrat moški prekinjate ženske v pogovoru? Aplikacija vam bo posredovala odgovor

V Sloveniji se metod prikritega prisluškovanja partnerjem poslužujejo predvsem moški.
V Sloveniji se metod prikritega prisluškovanja partnerjem poslužujejo predvsem moški.

Čas predstavitve nove aplikacije, Women Interrupted, namerno sovpada z mednarodnim praznikom. Dan žena se praznuje približno v 100 državah po svetu in v ta namen so brazilski razvijalci predstavili aplikacijo namenjeno izključno ženskam. V pogovorih z moškimi predstavniki namreč aplikacija meri kolikokrat moški prekinjajo ženske v pogovoru.

Razvijalci so razlog za razvoj aplikacije našli pri spremljanju debate kandidatov za predsednika v Združenih Državah Amerike. Kandidatko Clintonovo je namreč Trump večkrat prekinil sredi govora. Iz tega razloga se zdaj s pomočjo aplikacije omenjene prekinitve lahko izmerijo in predstavijo. Aplikacija je tako tudi primerna za moške, ki se niti ne zavedajo kolikokrat prekinjajo ženske predstavnice in se s tem obnašajo neprimerno.

Aplikacija je na voljo tako uporabnikom iOS kot Android OS pametnih naprav. Aplikacija na podlagi frekvence glasa loči med uporabnico in sogovornikom. Skozi čas se aplikacija sproti uči prepoznati glas uporabnice in s tem so podatki še bolj natančni. Razvijalci bodo izmerjene rezultate združili ter predstavili v okviru lastne študije ter s tem morda odkrili presenetljive podatke.


Ali bo aplikacija spremenila družbo in ženske predstavnice postavila v bolj enakovreden položaj gre dvomiti. So pa takšni napori vedno dobrodošli in kažejo na moč tehnologije pri analiziranju družbe ter njenih navad.


Prijavi napako v članku