Računalništvo, telefonija
24.08.2016 06:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kmalu se bomo prevažali z letečimi avtobusi

Leteči avtobusi naj bi še pred letom 2020 postali del našega vsakdanjika!
Leteči avtobusi naj bi še pred letom 2020 postali del našega vsakdanjika!

Okoljski strokovnjaki in tudi povsem običajni posamezniki se vse bolj zavzemajo za zeleni način potovanja. Do zdaj so dobički od prodaje naftnih derivatov preglasili opozorila o velikem onesnaževanju, ki ga povzročajo avtomobili na cestah, a se zadeve spreminjajo na bolje. S pripravo nadvse zanimivega koncepta letečega avtobusa CityAirbus namerava to dokazati podjetje Airbus, ki je sicer znano po zanesljivih letalih.

Leteči avtobus Airbus CityAirbus bo seveda poganjala elektrika, sočasno pa bi lahko tovrstno vozilo od ene do druge točke pripeljalo na desetine ali celo stotine potnikov. Leteči avtobusi bodo seveda opremljeni tudi z napredno tehnologijo, ki bo poskrbela, da pri letenju ne bi prišlo do neželenih trkov z visokimi stavbami ali drugimi letečimi vozili. To je trenutno sicer tudi največji izziv, s katerim se spopadajo inženirji podjetja Airbus.

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko prvi leteči avtobus Airbus CityAirbus poskusno poletel že naslednje leto. Tovrstni način prevoza bi lahko postal nekaj povsem vsakdanjega že čez nekaj let, po vsej verjetnost pa bo na voljo še pred koncem leta 2020.


Prijavi napako v članku