Računalništvo, telefonija
04.02.2015 10:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Katerim trdim diskom gre zaupati naše podatke?

Trdi diski podjetja Hitachi Global Storage Technologies (HGST) so se izkazali kot zdaleč najbolj zanesljivi.
Trdi diski podjetja Hitachi Global Storage Technologies (HGST) so se izkazali kot zdaleč najbolj zanesljivi.

Skoraj gotovo večina med nami na trdem disku hrani podatke, katerih izguba bi bila zelo neprijetna, če že ne kar prava mala katastrofa. Sploh če nismo dosledni pri izdelavi varnostnih kopij, saj ko pride do okvare diska, je slike, dokumente ali kakšno drugo vrsto podatkov zelo težko obnoviti in nadomestiti. Zaradi tega moramo izbiri pravega trdega diska posvetiti dovolj pozornosti, saj je zvoniti po toči prepozno.

Da bi lahko lažje izbrali trdi disk, ki mu bomo zaupali svoje podatke, nam je na pomoč priskočilo podjetje Backblaze, ki je po vsem svetu poznano po kakovostnih zunanjih sistemih za shranjevanje podatkov, ki so namenjeni tako domačim uporabnikom kot podjetjem. Dolgoletna raziskava podjetja je pokazala, da so zdaleč najbolj zanesljivi trdi diski podjetja Hitachi Global Storage Technologies (HGST), kot najbolj nezanesljivi pa so se izkazali diski podjetja Seagate. Samo v zadnjem letu je namreč podjetje Backblaze zabeležilo kar 43,1 odstotka okvar, povezanih s trdimi diski Seagate kapacitete treh terabajtov.

Čeprav trdi diski domačih uporabnikov niso izpostavljeni enakim obremenitvam kot zunanji sistemi za shranjevanje podatkov podjetja Backblaze, verjetno ne bomo zgrešili, če bomo naše podatke zaupali trdim diskom podjetja HGST. Več o nadvse zanimivi raziskavi o vzdržljivosti trdih diskov pa si lahko preberemo na spletnem naslovu bit.ly/Backblaze-HDD.


Prijavi napako v članku