Telefoni
29.07.2019 05:56

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam prinaša nova Nokia 8.2?

Pametni mobilni telefon Nokia 8.2 naj bi se zlahka prikupil najzahtevnejšim uporabnikom.
Pametni mobilni telefon Nokia 8.2 naj bi se zlahka prikupil najzahtevnejšim uporabnikom.

Podjetje HMD Global je letos pripravilo že bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikom kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Podjetje naj konec letošnjega leta zaključilo v velikem slogu, saj naj bi v zadnjem četrtletju letošnjega leta predstavilo mobilnik namenjen najzahtevnejšim. Tu bo šlo za pametni mobilni telefon Nokia 8.2, ki bo uporabnikom storitev mobilne telefonije prinesel marsikatero novost, vključno s polnim zaslonom in izskočno spletno kamero.

Pametni mobilni telefon Nokia 8.2 naj bi bil namenjen predvsem ljubiteljem sebkov, saj naj bi razpolagal s spletno kamero ločljivosti kar 32 milijonov slikovnih točk. Druga strojna oprema pa naj bi obsegala še mobilni procesor Qualcomm Snapdragon družine 700, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Na voljo naj bi bila celo različica novosti, ki bo nudila podporo hitremu mobilnemu omrežju 5G.

Ker bo novi mobilni operacijski sistem Android Q uradno na voljo od avgusta letos, obstaja možnost, da bo novi pametni mobilni telefon Nokia 8.2 opremljen z njim. Novi Android je namreč povsem prilagojen pametnim mobilnim telefonom s podporo hitremu mobilnemu omrežju 5G, hkrati pa prinaša precejšnje izboljšave tudi na področju varnosti in zaščite osebnih podatkov uporabnikov mobilnih naprav. Več o novosti pa naj bi bilo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku