Računalništvo, telefonija
18.05.2014 16:15

Deli z drugimi:

Share

Kairos: Mehanska in pametna ročna ura v enem!

Pametna ročna ura Kairos je prava umetniška stvaritev!
Pametna ročna ura Kairos je prava umetniška stvaritev!

Vse pametne ročne ure vodilnih proizvajalcev, kot so na primer Motorola, LG Electronics, Samsung, Sony ali Rufus, so izdelane po »istem kopitu«, saj so bolj kot ne le »podaljšek« pametnega mobilnega telefona in delujejo ceneno. To je inženirje podjetja Kairos Watches Limited spodbudilo k pripravi novodobne pametne ročne ure, ki temelji na osnovi klasične mehanske ročne ure. Ta namreč za prikazovanje časa uporablja analogne kazalnike in tudi »drobovje« je mehansko.

Inženirji podjetja Kairos Watches Limited so zaščitno steklo mehanske ročne ure opremili s prozornim steklom OLED, ki prikazuje slike le, ko je to potrebno. Zaslon nam bo prikazal obvestila kot so o dohodnih klicih, prejetih kratkih sporočilih, vremenski napovedi, napolnjenosti baterije in še mnogo več. Pametna ročna ura Kairos je z mobilnimi napravami povezana preko brezžične povezave Bluetooth 4.0, za do tedensko avtonomijo delovanja pa skrbi baterija kapacitete 180 milimaprskih ur.

Cena izvrstne pametne ročne ure Kairos pričakovano ni nizka, saj je za vstopni model v predprodaji potrebno odšteti preračunanih 365 evrov, v prosti prodaji pa bo vrednotena na kar preračunanih 875 evrov. Model izdelan iz nerjavečega jekla in z zlatimi okraski pa je vrednoten na preračunanih 875 evrov, v prosti prodaji decembra pa bo zanj potrebno odšteti kar preračunanih 1.570 evrov. Prvi uporabniki bodo novost prejeli že v začetku letošnjega julija. Več o izjemno zanimivi pametni ročni uri Kairos pa si lahko ogledate na uradni spletni strani na naslovu bit.ly/KairoS.


Prijavi napako v članku