Računalništvo, telefonija
02.10.2012 12:42

Deli z drugimi:

Share

Joomla 3.0 se osredotoča na mobilne naprave

Joomla 3.0 se v največji meri osredotoča na mobillne naprave.
Joomla 3.0 se v največji meri osredotoča na mobillne naprave.

Vse ljubitelje odprtokodne platforme za urejanje spletnih vsebin Joomla, bo zagotovo razveselila novica o najnovejši različici, ki nosi oznako 3.0. Največja novost je pravgotovo napredna optimizacija za mobilne naprave, ki bo Joomlo naredilo uporabno tudi na majhnih zaslonih. Joomla se uporablja za izdelavo spletnih strani in blogov, najnovejša različica pa prinaša številne nove funkcije, kot so možnost kopiranja grafičnih predlog, prepoved spreminjanja uporabniških imen in profilov ter napredno nameščanje različnih jezikovnih paketov. Poleg tega, da bo Joomla 3.0 naredila velik korak k mobilnim napravam v spletnem delu, bodo lahko uporabniki preko telefonov nemoteno dostopali tudi do administrativnega dela.

“Ker vse več uporabnikov do interneta dostopa kar preko mobilnih naprav, bodo mobilne različice spletnih strani kmalu bolj pomembne od tistih namiznih” je povedal Pavao Orwig, predsednik Open Source Matter – neprofitne skupnosti, ki skrbi za pravno in finančno podporo celotnega projekta. Nova Joomla ima nov, modernejši in bolj intuitiven uporabniški vmesnik, ki temelji Twitterjevem Bootstrap programskem okvirju in je popolnoma prilagojen mobilnim telefonom, tabličnim računalnikom kot zaslonom namiznih računalnikov.

Joomlo trenutno uporablja več kot 3 odstotke vseh spletnih strani na svetu, do sedaj pa so zabeležili že več kot 30 milijonov prenosov. Več o novi Joomli lahko izveste na uradni spletni strani, v nadaljevanju pa si lahko ogledate še precej zanimiv video.


Prijavi napako v članku