Računalništvo, telefonija
03.11.2011 16:45

Deli z drugimi:

Share

Izkoristi prednosti svojega digitalca

Izkoristi prednosti svojega digitalca
Izkoristi prednosti svojega digitalca

Ob zelo široki ponudbi digitalnih fotoaparatov v veleblagovnicah, foto- in računalniških trgovinah se kupci pogosto srečujejo s problemom, kako kupljeni fotoaparat uporabljati. Prevodi priloženih navodil so pogosto slabi in nerazumljivi povprečnim uporabnikom, zato jim niso dosti v pomoč. Pa tudi sicer si malokateri uporabnik vzame čas, da bi preučil celotna navodila.

Rešitev problema so tečaji digitalne fotografije. Te organizirajo nekatere ljudske univerze ali razvojne agencije s pomočjo evropskih sredstev. Slušatelji na takih tečajih imajo običajno zelo različne fotoaparate – od najmanjših kompaktnih do močnih zrcalno refleksnih. Vsi slušatelji pa imajo eno skupno lastnost – da svojega fotoaparata ne obvladajo ali ga ne obvladajo dovolj.

Predavatelji na splošnih tečajih digitalne fotografije so postavljeni v nehvaležno vlogo. Udeležencem tečajev lahko podajo neka splošna znanja o fotografiji, ne morejo pa vsakemu udeležencu posebej povedati in pokazati, kako se ta funkcija uporablja na njihovem fotoaparatu. Vsaka nastavitev je popolnoma različna od znamke do znamke fotoaparata, lahko pa se razlikujejo tudi od modela do modela.

Edina prava pomoč takim uporabnikom fotoaparatov je tečaj, ki je usmerjen v eno samo znamko fotoaparata. Na takem tečaju res lahko vsi udeleženci spremljajo uporabo in nastavitev fotoaparata. Žal pa so taki tečaji sorazmerno redki.

V podjetju 3BM prodajajo največ fotoaparatov znamke Panasonic. Zaradi tega so se odločili, da bodo kupcem teh fotoaparatov ponudili tudi tečaje. Tečaji so začetni in nadaljevalni. Vsak od njih traja eno popoldne.

Vsi udeleženci tečajev se naučijo najprej enostavne uporabe aparatov, ki omogoča, da tudi začetnik napravi odlične fotografije. Seznanijo se z malenkostmi, na katere je treba paziti pri fotografiranju. Znajo pa tudi sami takoj pogledati, če je fotografija uspela.

V nadaljevalnih tečajih se udeleženci spoznajo z ročnimi nastavitvami aparatov in z meniji. V 3BM jim pokažejo tudi mnogo drobnih trikov, ki omogočajo še boljše posnetke. Pri delu z računalnikom pa se naučijo pregleda in prenosa slik na računalnik, tiskanja, shranjevanja in pošiljanja po elektronski pošti.

Oba tečaja sta na voljo vsem lastnikom različnih modelov fotoaparatov Panasonic, kupci fotoaparatov pri 3BM pa imajo še posebno ugodne cene tečaja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3BM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3BM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3BM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več