Telefonia
08.08.2024 16:55

Condividi con gli altri:

Condividere

Android 14 za še več pametnih mobilnih telefonov

Programerji odprtokodnega operacijskega sistema LineageOS so napovedali tako podaljšanje podpore za LineageOS 21 kot tudi dodali podporo za nove mobilne naprave Android.
Android 14 za še več pametnih mobilnih telefonov

Mobilni operacijski sistem Android je še vedno zelo slabo obvladljiv. Naprave z Androidom danes namreč izdeluje skupno že več kot tisoč različnih proizvajalcev. Razdrobljenost na področju različic operacijskega sistema Android je zato pričakovano visoka, saj imamo v uporabi celo naprave z mobilnim operacijskim sistemom Android 2.2, najnovejši Android 14 pa trenutno ni nameščen niti na 30 odstotkih mobilnih naprav, saj ima trenutno le 28,3 odstotni tržni delež.

Na srečo so programerji odprtokodnega operacijskega sistema LineageOS pošteno zavihali rokave in že na začetku letošnjega leta pripravili novo različico sistema, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 14. Novost za oznako LineageOS 21 prinaša številne funkcionalnosti, ki nas bodo brez težav prepričale. Med njimi velja izpostaviti predvsem možnost kloniranja nameščenih aplikacij. To v praksi pomeni, da je možno eno aplikacijo uporabljati v navezi z dvema uporabniškima računoma. Seznam aplikacij, ki jih je mogoče klonirati, določijo programerji podjetja Google. Večinoma gre tu za sporočilne programe, kasneje pa se bodo pridružili še druge mobilne aplikacije. Poleg tega novi LineageOS 21 prinaša še večjo stabilnost delovanja in večjo varnost za uporabnike.

Celoten seznam vseh novosti končne različice mobilnega operacijskega sistema LineageOS 21 je na voljo na spletni povezavi https://www.lineageoslog.com/21.0. Najboljše pri vsem tem pa je, da so programerji odprtokodnega operacijskega sistema LineageOS napovedali tako podaljšanje podpore zanj kot tudi dodali podporo za nove mobilne naprave Android. Priljubljeni mobilni operacijski sistem LineageOS 21 lahko sedaj namestimo tudi na naslednje telefone LG G7 ThinQ, LG V35 ThinQ, LG V40 ThinQ, Realme 9 Pro 5G, Poco F4, Xiaomi Black Shark, moto g power 2021 ter moto e7 plus. To pomeni, da bodo sicer že skoraj odsluženi pametni mobilni telefoni ponovno postali povsem uporabni, saj bodo deležni novih možnosti.


Ti interessa saperne di più su questo argomento?
androide

Connessioni



Cosa stanno leggendo gli altri?