Računalništvo, telefonija
26.03.2014 16:11

Deli z drugimi:

Share

Internet of Everything prihaja v Split!

Udeleženci bodo imeli priložnost videti možnosti IoE na vodilni konferenci na temo IT-mreženja v regiji.
Internet of Everything prihaja v Split!
Internet of Everything prihaja v Split!

Cisco, vodilno svetovno tehnološko podjetje in inovator drugič organizira Cisco Connect, enega največjih IT-dogodkov v jugovzhodni Evropi (SEE), ki bo potekal od 2. do 4. aprila v Splitu, Hrvaška. Podjetje Cisco skupaj s svojimi partnerji pričakuje, da se bo zbralo več kot 800​ strokovnjakov s področja informacijske tehnologije in članov poslovne elite iz držav jugovzhodne Evrope, da bi razpravljali o najnovejših trendih in tehnologijah, ki vplivajo na poslovanje.


Glavna tema konference je Internet of Everything, njegov vpliv in pomen. Internet of Everything se nanaša na mreženje ljudi, procesov, podatkov in stvari ter na dodano vrednost, ki nastane, kadar se »vse« poveže. V IoE je združenih več novih tehnologij, vključno z Internet of Things, mobilnostjo, računalništvom v oblaku in vedno večjim vplivom trenda »big data« , se kombinira, da bi se omogočil IoE.


»Jugovzhodna Evropa ima nadarjene inženirje in IT-strokovnjake, IoE pa prinaša odlične priložnosti za inovacije v regiji, pa naj gre za optimizacijo procesa proizvodnje, uporabo senzorjev v kmetijstvu ali razvoj novih programov in aplikacij,« je izjavil Peter Hajdu, generalni menedžer podjetja Cisco v jugovzhodni Evropi. »Na konferenci Cisco Connect bodo imeli vsi prisotni priložnost razpravljati o možnostih IoE in njegovi organizaciji, izvedeti več o najnovejših tehnoloških trendih ter videti, kako tehnologija deluje.«


Po ocenah podjetja Cisco bo Internet of Everything v naslednjem desetletju globalna priložnost, vredna 19 bilijonov dolarjev. Nove raziskave podjetja Cisco kažejo, da bo od tega 4,6 bilijona dolarjev dosegljivih organizacijam javnega sektorja zaradi prihranka stroškov, večje produktivnosti, novih prihodkov in boljšega življenja občanov.


Letos bo Michael Ganser, višji podpredsednik podjetja Cisco za centralno Evropo, na konferenci s predstavitvijo odprl razpravo na temo Internet of Everything. Po Ganserjevi predstavitvi bo Patrick Schmidt, direktor sektorja za tehnologije v podjetju Cisco za centralno Evropo, govoril o omogočanju hitrega IT-ja (Enabling Fast IT) z inovacijami v strojni in programski opremi. V dveh dneh trajanja konference bodo udeleženci lahko spremljali okoli 50 predstavitev, ki pokrivajo področja, kot so IT-varnost, enterprise omrežja, podatkovni centri, komunikacija in kolaboracija ter omrežja za ponudnike storitev.


Prijavi napako v članku