Procesorji
17.08.2014 15:19
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel Core M: Zmogljivi, a energijsko varčni procesorji!

Procesorji Intel Core M bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Procesorji Intel Core M bodo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Podjetje Intel je uradno naznanilo novo generacijo procesorjev, ki vsaj trenutno ponujajo najboljše razmerje med zmogljivostjo in porabo električne energije. Novinci družine Core M namreč temeljijo na osnovi napredne 14-nanometrske tehnologije, kar pomeni, da so v primerjavi z zdajšnjimi procesorji zmogljivejši in varčnejši z dragoceno električno energijo. Procesorji Intel družine Core M bodo zaradi njihove izjemne energijske varčnosti kot nalašč za prenosnike dva v enem, kjer aktivno hlajenje zaradi omejenih dimenzij ni želeno.

Procesorji Intel Core M bodo svoje mesto našli v bogati paleti naprav, in sicer od strežnikov za storitve računalništva v oblaku do naprav internet stvari, osebnih računalnikov, pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Podjetje Intel bo sprva ponudilo v prodajo pet modelov novih procesorjev, med njimi pa bomo našli modele Core M 5Y10, Core M 5Y10a in Core M vPro 5Y70. Prvi Intelovi procesorji naj bi bili nared za prodajo proti koncu letošnjega leta, prve naprave opremljene z njimi pa lahko na trgu pričakujemo v začetku naslednjega leta.

V prvi polovici naslednjega leta bo podjetje Intel ponudilo v prodajo še procesorje s sredicami Broadwell, ki bodo namenjeni osebnih računalnikom in strežniškim sistemom. Najzmogljivejši model nove generacije Intelovih procesorjev za strežnike naj bi imel za preračunavanje podatkov na voljo kar 18 procesorskih sredic, za osebne računalnike in zmogljive delovne postaje pa bodo na voljo procesorji z do desetimi procesorskimi sredicami.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku