Računalništvo, telefonija
20.03.2014 20:34

Deli z drugimi:

Share

Intel bo na novo zasnoval namizno računalništvo

Intel je predstavil prenovljeni načrt za razvoj tehnologij za namizne računalnike z novimi procesorji četrte generacije Intel Core, 8-jedrnimi procesorji Intel Core Extreme Edition s podporo za 16 sočasnih niti ter procesorji Intel Pentium Anniversary Edition, ki bodo na voljo v letu 2014.
V letu 2014 prihajajo nove možnosti platforme za namizne računalnike, partnerstva na področju programske opreme in nove procesorske tehnologije.
V letu 2014 prihajajo nove možnosti platforme za namizne računalnike, partnerstva na področju programske opreme in nove procesorske tehnologije.

Privlačne nove oblike, kot so mini osebni računalniki in integrirani namizni računalniki, spodbujajo zanimanje za izdelke v tej kategoriji. Intel v skladu s tem pomaga ustvarjati nove možnosti za potrebe domačih uporabnikov in podjetij. Tehnološki navdušenci so med najpomembnejšimi zagovorniki namiznega računalništva in Intel je v svojih načrtih predstavil novosti , ki so namenjene predvsem njim. Intelovo je bil na področju namiznega računalništva še zlasti uspešen v zadnjem četrtletju lanskega leta: prihodki od teh izdelkov so se namreč takrat v primerjavi z enakim obdobjem leto poprej povečali za 7 odstotkov.

»Izdelki za namizne računalnike predstavljajo velik in pomemben segment poslovanja in seveda vanj vlagamo. Ustvarjamo popolnoma nove oblike, uporabniške izkušnje in izdelke za naše uporabnike,« je povedala Lisa Graff, podpredsednica in glavna direktorica Intelove skupine za namizne odjemalske platforme. »Tehnološki navdušenci, ki so glavni uporabniki namiznih računalnikov, želijo, da jim ponudimo več, kar smo tudi storili. Zagotovili smo več jeder, več možnosti za nastavljanje frekvence procesorja in višje hitrosti.«


Na dogodku za novinarje na konferenci Game Developers Conference je Intel predstavil posebno različico procesorjev četrte generacije Intel Core z razvojnim imenom Devil’s Canyon, ki nima zaklenjene frekvence in bo na voljo sredi letošnjega leta. Procesorji vključujejo izboljšan toplotni vmesnik in nove materiale procesorske enote, ki naj bi zagotovili bistveno višjo zmogljivost in več možnosti za povečevanje frekvence procesorja. Za tiste, ki želijo največ procesorskih jeder in najvišjo pasovno širino pomnilnika na namizjih, bo Intel v drugi polovici leta 2014 zagotovil 8-jedrne procesorje Intel Core Extreme Edition s podporo za 16 sočasnih niti. Izdelek bo podpiral novi pomnilniški standard DDR4 ter bo zagotavljal izjemno zmogljivost za računalniške igre, urejanje video posnetkov, ustvarjanje tridimenzionalnih vsebin in druge zahtevne operacije.

Podjetje je prav tako sporočilo načrte za različico Intel Pentium Anniversary Edition, s katero bo proslavilo več kot 20 let blagovne znamke Pentium. Ta različica omogoča višanje frekvenc jedra in pomnilnika neodvisno od ostalih delov sistema. Intel je obenem potrdil tudi načrte za namizne različice prihajajočih procesorjev pete generacije Intel Core z grafičnim modulom Iris Pro z razvojnim imenom Broadwell.


Širok nabor namiznih sistemov: nove zasnove, novi nameni, novi uporabniki

Širok nabor novih namiznih izdelkov spodbuja rast trga ter odraža želje uporabnikov po ustvarjalnih oblikah in velikostih računalnikov, ki izkoriščajo celotne procesorske zmogljivosti in možnosti, ki jih zagotavlja Intel. Te platforme prinašajo izjemno vrednost ter vključujejo izjemno majhne osebne računalnike za uporabo na mestih, kjer jih doslej ne bi pričakovali, kot so ladje ali kioski. Nove oblike vključujejo tudi namizne igralne sisteme Steambox ali prenosne integrirane osebne računalnike za uporabo v kuhinji. Intel se je na področju teh inovacij povezal s številnimi razvijalci programske opreme ter skupaj z njimi zagotovil privlačne večuporabniške aplikacije s podporo za dotik, ki so namenjene igram in izobraževanju ter prilagojene velikosti in zmogljivosti dotika na integriranih osebnih računalnikih.

Na voljo bo več kot 170 takšnih aplikacij, med katerimi je Intel omenil dvanajst novih: Wheel of Fortune podjetja Sony, Crayola’s Color podjetja Legacy, Draw and Sing in Tarzan Unleashed, Prankster Planet: Banana Blast Off! razvijalca Sesame Street, Chubby Kings Penguins razvijalca Ubisoft, Home Interior Design razvijalca Black Mana, Snowflake ABC in Entertainment Suites razvijalca Nuiteq, Halli Clack in Halli Galli podjetja Omnivision, Parking Friendzy podjetja Konnect ter Interactive Storybook razvijalca Playtales.

Intel je predstavil tudi prenosljiv integrirani osebni računalnik z imenom Black Brook, ki v tankem in lahkem ohišju združuje nove zmogljivosti za privlačne nove uporabniške izkušnje kjerkoli v domačem okolju. Podpira nove tehnologije ter vključuje integrirano tridimenzionalno kamero Intel RealSense, štiri mikrofone, vrhunski zvok ter zaslon v polni visoki ločljivosti.

Tehnologija Intel Ready Mode Technology izkorišča energijsko učinkovitost procesorjev Intel Core četrte generacije ter je trenutno na voljo na izbranih sistemih različnih ponudnikov in bo še letos na voljo tudi na številnih drugih računalnikih. Skupaj s programsko opremo in optimizacijo na ravni matične plošče omogoča razvoj namiznih računalnikov, ki so takoj pripravljeni na delo in stalno povezani, ne da bi za to porabili veliko energije. Sistem s tehnologijo Intel Ready Mode Technology v kombinaciji z novo in obstoječo programsko opremo drugih ponudnikov zagotavlja takojšnjo pripravljenost namiznega računalnika, samodejno posodabljanje aplikacij ali pa možnost za samodejno sinhronizacijo fotografij, ko stopite domov.


Prijavi napako v članku