Računalništvo, telefonija
05.03.2018 08:46

Deli z drugimi:

Share

Instagram z možnostjo opravljanja telefonskih klicev in video pogovorov?

Če na Instagramu želite deliti vaše »prisotnosti«, lahko to funkcijo enostavno izključite.
Če na Instagramu želite deliti vaše »prisotnosti«, lahko to funkcijo enostavno izključite.

Spletna storitev Instagram še zdaleč ni zgolj družbeno omrežje, kjer objavljamo slike iz svojih potovanj, temveč je postalo pomembno prodajno orodje oziroma komunikacijski kanal. Vsak, ki ima pametni telefon lahko postane Instagram uporabnik, zato število vsebin narašča kot za stavo. S tem posledično seveda narašča tudi število uporabnikov njegovih storitev.

Kot vse kaže bi lahko Instagram že v bližnji prihodnosti ponujal vse, kar potrebujemo za ohranjanje stikov z našimi prijatelji, znanci in poslovnimi partnerji. Programerji portala TechCrunch so namreč v programski kodi aplikacije odkrili skrito kodo in ikone, ki se nanašajo na »zvočne klice« in »video klice«. Čeprav pri podjetju Intagram odkritja programerjev niso želeli komentirati, so mnogi poznavalci prepričani, da je le še vprašanje časa, kdaj nam bodo te možnosti na voljo.

Mnogi strokovnjaki so prepričani, da bi Instagram z možnostjo opravljanja zvočnih klicev in video pogovorov lahko postal resna grožnja konkurenčni storitvi Snapchat. Ti možnosti bi lahko tudi povsem spremenilo vlogo, ki jo ima Instagram v življenju njegovih uporabnikov. Trenutno ta platforma namreč služi zgolj za deljenje grafičnih vsebin z našimi prijatelji, za komunikacijo z njimi pa uporabniki koristijo konkurenčni aplikacije za neposredno sporočanje.

Kdaj naj bi Instagram uvedel možnost opravljanja zvočnih klicev in video pogovorov, trenutno še ni znano. Več o tem pa naj bi bilo znanega v naslednjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku