Računalništvo, telefonija
05.11.2016 09:23

Deli z drugimi:

Share

Igre bomo odslej igrali le še na prenosnih računalnikih!

Verjetno je le še vprašanje časa, kdaj bo Nvidia zmogljive grafične kartice pripravljala le še za prenosnike!
Verjetno je le še vprašanje časa, kdaj bo Nvidia zmogljive grafične kartice pripravljala le še za prenosnike!

Podjetje Nvidia je za prenosne računalnike pripravilo grafično kartico, ki je celo zmogljivejša od tiste, ki je namenjena namiznim računalnikom. S tem je podjetje jasno nakazalo, da bomo igre že v bližnji prihodnosti lahko igrali le še na prenosnikih. Poteza podjetja Nvidia je razumljiva, saj vse manj igričarjev posega po namiznih računalnikih, saj ti želijo mobilnost na vsakem koraku.

Mobilna različica grafične kartice Nvidia GeForce GTX 1050 Ti bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj je precej zmogljivejša v primerjavi z namizno različico. Procesor grafične podatke namreč »preračunava« pri frekvenci 1.490 megahercev oziroma 1.624 megahercev v pohitrenem načinu. Grafični procesor namizne različice pa podatke preračunava pri bistveno nižji frekvenci, in sicer 1.290 megahercev v običajnem načinu in 1.329 megahercev v pohitrenem načinu.

Mobilna grafična kartica GeForce GTX 1050 Ti podjetja Nvidia bo za preračunavanje grafičnih vsebin uporabljala 768 jeder CUDA, pomnilnik GDDR5 kapacitete štirih gigabajtov pa bo opremljen s 128-bitnim pomnilniškim vmesnikom s pasovno širino 112,1 gigahercev. Prve meritve novosti so pokazale, da bo novost za okoli 7 odstotkov hitrejša od modela GeForce GTX 970m merilnem programu 3DMark FireStrike in do 10 odstotkov v programu 3DMark Cloud Gate.


Prijavi napako v članku