Računalništvo, telefonija
11.09.2015 13:54

Deli z drugimi:

Share

HTC in Si.mobil za varne hiše in materinske domove

HTC in Si.mobil varnim hišam in materinskim domovom podarila pametne telefone in predplačniške kartice SIM. Z donacijo slovenskim varnim hišam in materinskim domovom obe družbi nadaljujeta tradicijo družbeno odgovornega ravnanja in omogočanja najširšega dostopa do sodobne tehnologije.
Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije.
Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije.

Družbi HTC in Si.mobil sta vsaki od 20 varnih hiš oziroma materinskih domov, ki delujejo pod okriljem Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije, podarila pametni telefon HTC Desire 500 in predplačniško SIMPL kartico SIM s prednaloženimi 1.000 brezplačnimi enotami za klice, sporočila in prenos podatkov. Podarjeni sodobni pametni telefoni bodo pripomogli k boljši komunikaciji v teh ustanovah. Družbi HTC in Si.mobil bosta priložnosti za skupno izboljšanje življenj ljudi v stiski iskala tudi v prihodnje.

»V družbi HTC kot enem vodilnih podjetij na področju tehnoloških inovacij pozorno poslušamo potrebe svojih uporabnikov, saj lahko le tako ustvarjamo naprave po njihovi meri. Z veseljem pa prisluhnemo tudi tistim, ki si nakupa naprave, s katero bi si izboljšali kakovost svojih življenj, iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti. Pametne telefone HTC Desire 500 slovenskim varnim hišam in materinskim domovom zato podarjamo v želji, da bi tako prebivalcem kot upravljavcem teh ustanov vsaj malo izboljšali pogosto ne najbolj preprost vsakdan. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi Si.mobilu, našemu dolgoletnemu partnerju, da se je pridružil naši pobudi,« je dejal Andrey Kormiltsev, podpredsednik HTC za Vzhodno Evropo in Skupnost neodvisnih držav.

Gašper Kračman, vodja skupine za direktno prodajo pri Si.mobilu, je izpostavil: »Kot družbeno odgovorno podjetje se trudimo, da z našimi produkti in storitvami olajšamo vsakdan ljudem v stiski. Zato smo se pobudi z veseljem pridružili in varne hiše okrepili z mobilnimi telefoni za komunikacijo z najbližjimi.«

Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije, je ob prevzemu donacije povedala: »Ženske, ki bivajo v varnih hišah in materinskih domovih, so nedolgo tega šle skozi zelo zapletene življenjske situacije. Upravljavci teh ustanov se trudimo, da bi jim bivanje kar najbolj olajšali in jim nudili oporo pri ponovnem postavljanju na lastne noge. Prejeti pametni telefoni s pripadajočimi karticami SIM bodo pri tem predstavljali pomemben korak naprej, saj bodo bistveno poenostavili komuniciranje tako prebivalk kot upravljavcev varnih hiš. Družbama HTC in Si.mobil se zato iskreno zahvaljujem, da sta nam priskočili na pomoč in z donacijo omogočili dvig kakovosti dela v varnih hišah in materinskih domovih.«

Varne hiše ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) nudijo možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in ob podpori svetovalk na novo uredijo življenje. Lokacija varnih hiš je tajna. Materinski domovi so namenjeni materam z mlajšimi otroki, nosečnicam ter samskim ženskam, ki so se znašle v stiski in za njeno rešitev potrebujejo pomoč širše skupnosti. Pogoj za sprejem je socialna in materialna ogroženost, moteni odnosi v življenjskem okolju in težave glede bivanja.


Prijavi napako v članku