Telefonija
11.11.2023 15:18

Podijelite s drugima:

Udio

Sjajne vijesti za korisnike zastarjelih Google Pixel 4a LTE telefona

Sjajne vijesti za korisnike zastarjelih Google Pixel 4a LTE telefona

Oktobra leta 2019 je podjetje Google predstavil pametna mobilna telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL. Model Pixel 4 slike izrisuje z zaslonom OLED s 14,5-centimetrsko oziroma 5,7-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk, večji model Pixel 4 XL pa nudi zaslon s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 3.040 x 1.440 slikovnih točk. Oba zaslona ponujata izris slik s povprečno frekvenco 90 sličic na sekundo, kar pomeni, da sta primerna tako za igre kot večpredstavnostne vsebine.

Za poganjanje programske opreme je zadolžen zmogljiv mobilni procesor Snapdragon 855. Oba modela sta opremljena s 6 gigabajti sistemskega pomnilnika in ponujata do 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Odlično je poskrbljeno tudi za fotografiranje in spletne konference, saj sta novinca opremljena z dvema fotoaparatoma ločljivosti 12,2 milijonov slikovnih točk in 16 milijonov slikovnih točk z optičnim glajenjem slik in dvakratno povečavo ter s spletno kamero ločljivosti 8 milijonov točk. Na obeh novih telefonih podjetja Google je bil leta 2019 nameščen Android 10 s privzetim grafičnim vmesnikom

Čeprav sta pametna mobilna telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL še vedno kos najzahtevnejšim nalogam, je podjetje Google najavilo, da zanje ne bo več pripravljal posodobitev programske opreme. A na srečo temu ni tako. Podjetje Google je namreč za uporabnike telefon Pixel 4 pripravil posodobitev operacijskega sistema Android, ki vključuje varnostne popravke iz meseca novembra. Novost je opremljena z oznako TQ3A.230805.001.S1.

Posodobljeni operacijski sistem Android je uporabnikom pametnega mobilnega telefona Google Pixel 4 pričakovano na voljo prek sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje vas bo obvestila naprava sama. Razpoložljivost posodobitve pa lahko preverite tudi sami, in sicer v nastavitvah telefona. Vsi uporabniki naj bi posodobitev prejeli najkasneje do konca letošnjega leta.


Zanima vas više o ovoj temi?
Google

Veze



Što drugi čitaju?