Igre
05.06.2023 13:57

Podijelite s drugima:

Udio

Meta je predstavila nove Quest 3 VR naočale

Foto: Meta
Foto: Meta

Krajem 2020. tvrtka Meta počela je s prodajom naočala za virtualnu stvarnost Meta Quest 2. Unatoč niskoj cijeni, opremljene su ekranima vrlo visoke kvalitete. Naime, nude renderiranje slike u rezoluciji od 1.832 x 1.920 piksela. Trenutačno je brzina osvježavanja slike ograničena na 72 sličice u sekundi, no uskoro bi se ažuriranjem softvera trebala povećati na 90 sličica u sekundi.

Konec meseca junija pa naj bi podjetje Meta predstavilo novo generacijo očal za navidezno resničnost. Tu bo šlo za očala Quest 3, ki bodo na prodaj za okoli 570 evrov. To je cena za vstopno različico. Meta Quest 3 naj bi bila za okoli 40 odstotkov tanjša v primerjavi s predhodnicami. Poleg tega bodo izboljšav deležni tudi ročni upravljalniki.

Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 bodo opremljena z novim mobilnim procesorjem, ki je bil izdelan v sodelovanju s podjetjem Qualcomm Technologies. Ta naj bi ponujal kar dvakrat večjo grafično moč v primerjavi s procesorjem, vgrajenim v očalih Meta Quest 2. Dodani bosta še dve kameri ločljivosti štiri milijone slikovnih točk za boljše zaznavanje prostora. Poleg tega bo zanje na voljo več kot 500 iger. Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 bodo javnosti razkrita 27. junija.


Zanima vas više o ovoj temi?
Kovnica

Veze



Što drugi čitaju?