Računalništvo, telefonija
10.10.2018 07:38

Deli z drugimi:

Share

HP presenetil z najtanjšim prenosnikom Chromebook doslej!

Prenosnik HP x360 14 bo zlahka prepričal tudi zahtevnejše uporabnike!
Prenosnik HP x360 14 bo zlahka prepričal tudi zahtevnejše uporabnike!

Verjetno se vsi strinjamo s tem, da prenosni računalniki Chromebook že kar nekaj časa predstavljajo alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10 in sicer predvsem na račun njihovega hitrega delovanja ter nizke cene. Ker se za tovrstne računalniške sisteme zanima vse več kupcev, ne preseneča, da inženirji vanj vlagajo vse več časa v pripravo prenosnikov, opremljenih z operacijskim sistemom Chrome OS. Pri tem pa so se tokrat še posebej izkazali inženirji podjetja HP, saj jim je uspelo pripraviti najtanjši prenosnik Chromebook doslej, novincu pa je bila dodeljena prodajna oznaka x360 14.

Prenosnik HP x360 14 za prikazovanje slik uporablja zaslon s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, napolnjena baterija pa zadošča za do 14 ur neprekinjenega delovanja. Za shranjevanje podatkov je na voljo pogon Solid State kapacitete 64 gigabajtov, preostala strojna oprema pa obsega osem gigabajtov sistemskega pomnilnika ter Intelove procesorje osme generacije družine Core i3 oziorma Core i5. Všečen prenosnik debeline zgolj 16 milimetrov ponuja še dva vmesnika USB Type C, enega USB Type A, režo za pomnilniške kartice microSD in priključek za slušalke.

Podjetje HP bo zanimivi prenosni računalnik x360 14, ki ga lahko uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika, ponudilo v prodajo 21. oktobra in sicer naprej na trg Združenih držav Amerike. Novost seveda ne bo ravno poceni, saj bo zanjo v prosti prodaji treba odšteti preračunanih 522 evrov.


Prijavi napako v članku