Računalništvo, telefonija
04.06.2008 11:02

Deli z drugimi:

Share

HP in tekmovalno vozilo na sončni pogon

HP je najavil, da bo kot pokrovitelj univerzitetne skupine Cambridge University Eco Racing (CUER) zagotovil najnovejšo tehnologijo za razvoj, izgradnjo in delovanje tekmovalnega vozila na sončni pogon, ki bo sodelovalo na tekmi World Solar Challenge leta 2009.

HP-jeve mobilne delovne postaje, dlančniki in poslovni prenosni računalniki bodo uporabljeni za upravljanje in analiziranje porabe sončne energije in podatkov o mehanični zmogljivosti prvega avtomobila skupine CUER, imenovanega Affinity (Privlačnost). Poleg tega bodo HP-jeve delovne postaje uporabljene za izboljšanje celotne zmogljivosti in aerodinamične oblike vozila.

Prvi veliki preizkus za skupino CUER bo v juniju 2008, ko bo vozilo Affinity odšlo na pot iz kraja Land’s End na jugu Anglije do kraja John O’Groats na severu Škotske. Vmes se bo vozilo ustavilo na različnih točkah, kjer bo spodbujalo ekološko ozaveščanje. Vozilo bo prav tako tekmovalo na tekmi Zero Rally Africa s startom pri Viktorijinih slapovih in ciljem v mestu Cape Town. Vozilo, ki ne oddaja ogljikovega dioksida, bo tako prečkalo Zambijo, Namibijo in Južnoafriško republiko. S tem bo prikazana smotrnost in praktičnost planetu prijaznega vozila.

Tehnologija HP v ozadju dogajanja
Delovne postaje HP so razvite ko odgovor na potrebe v panogah, ki imajo visoke potrebe po računalniških zmogljivostih. Take panoge so animacija, grafično oblikovanje, arhitektura, video visoke ločljivosti, finančne storitve, odkrivanje nafte in plina ter znanstveno upodabljanje.

Univerzitetni skupini CUER je podjetje HP zagotovilo zmogljive delovne postaje HP in mobilne delovne postaje HP Compaq. Te postaje univerzitetna skupina CUER uporablja za modeliranje širokega nabora različic oblikovanja vozila, ki bodo vplivale na njegovo zmogljivost. Prav tako bodo analizirali zmogljivost vozila glede na zunanje dejavnike, kot sta vreme in stanje cestišča.

Pregledi na vozilu, kot so pritiski v zračnicah in raven baterij, bodo izvedeni na postajališčih s priklopom na računalnik HP Compaq. Univerzitetna skupina Cambridge University Eco Racing bo prav tako uporabljala brezžični mobilni tiskalnik HP Officejet H470wbt, štiri navigacijske naprave HP iPAQ Travel Companion in štiri dlančnike HP iPAQ 214.


Prijavi napako v članku