Računalništvo, telefonija
12.08.2013 11:04

Deli z drugimi:

Share

Hekerji uspešno nad Google Chromecast

Programer Koushik Dutta je za vmesnik Google Chromecast pripravil prirejen operacijski sistem, ki ga prelevi v vsestransko uporabno napravo za uporabnike mobilnih naprav Android, saj njegova uporaba ni omejena le na priloženo programsko opremo. Novost naj bi bila voljo za prost prenos še pred koncem avgusta.
Vmesnik Google Chromecast se z namestitvijo prirejenega operacijskega sistema prelevi v vsestransko uporabno napravo!
Vmesnik Google Chromecast se z namestitvijo prirejenega operacijskega sistema prelevi v vsestransko uporabno napravo!

Google nas je konec julija prijetno presenetil s predstavitvijo vmesnika Chromecast, ki omogoča predvajanje večpredstavnostnih vsebin iz naprav Android kar na domači televizor, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi. Novost lahko uporabljamo celo v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone, tabličnimi računalniki iPad in spletnim brskalnikom Google Chrome, ki je nameščen na namiznih in prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows in Mac OS X. Ker pa je Google delovanje priročnega vmesnika omejil na priloženo programsko opremo, je nadobudni programer Koushik Dutta zanj pripravil prirejen operacijski sistem.

Prirejeni operacijski sistem CyanogenMod programerja Koushika Dutta omogoča, da lahko uporabniki pošljejo na vmesnik Chromecast povsem običajne avdio in video vsebine iz pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika Android. Programer je s tem podvigom dejansko poskrbel, da je postalo delovanje Googlovega vmesnika neodvisno od priloženih aplikacij. Delovanje novosti si lahko v videoposnetku ogledate s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/Fk5GQB, na voljo za prenos pa bo po vsej verjetnosti še pred koncem avgusta.


Prijavi napako v članku