Računalništvo, telefonija
23.04.2014 07:30

Deli z drugimi:

Share

Google posoja “lažna” očala Glass za 36 evrov!

Lažna očala Google Glass so naprodaj že proti plačilu varščine v višini preračunanih 36 evrov.
Lažna očala Google Glass so naprodaj že proti plačilu varščine v višini preračunanih 36 evrov.

Podjetje Google je pred kratkim onkraj luže ponudilo v prosto prodajo večpredstavnostna očala Glass, a zgolj za en dan. Čeprav so morali kupci zanje odšteti kar preračunanih 1.100 evrov, so zaloge belo obarvane novosti pošle takoj (bit.ly/Google-Glass-2). Da bi podjetje Google vsaj malo potolažilo tiste, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov niso prišli do večpredstavnostnih očal Glass, je zanje pripravil posebno inačico očal, ki so vsakemu slehernemu Američanu dosegljive proti plačilu varščine v višini preračunanih 36 evrov.

Uporabnik po plačilu varščine z uporabo klasične kreditne kartice prejme ohišje večpredstavnostnih očal Google Glass v različnih barvah in seveda brez pregrešno drage elektronike. Računalniški gigant uporabniku s tem omogoči, da občuti, kako je nositi pregrešno dragi pripomoček pri opravljanju vsakodnevnih opravil. Mnogi poznavalci pa so prepričani, da podjetje Google s to potezo dejansko želi le pripraviti »teren« za pričetek prodaje cenejše različice njegovih očal, za katere naj bi bilo potrebno odšteti zgolj preračunanih 225 evrov.


Govorice o cenejši različici večpredstavnostnih očal Google Glass je sicer že konec lanskega sprožilo podjetje Himax, ki zanje izdeluje napreden zaslon. Njihovi inženirji so namreč razkrili, da se proizvodni stroški njihovega izdelka gibajo med komajda preračunanimi 22 in 26 evri.


Prijavi napako v članku